L’Oceanogràfic de València compta amb l’aprovació d’un nou projecte pioner d’assistència social i conservació i de l’espècie de lleons marins: Lleons Marins Assistència Social i Conservació de l’Espècie.

L’objectiu d’esta iniciativa és doble. D’una banda, el programa pretén avaluar el potencial d’esta espècie com a assistents en labors de rescat aquàtic i en altres activitats de relacionades amb la protecció de vides humanes, busca, salvament, rescat, lluita contra la contaminació marina i altres accions que puguen millorar la capacitat de resposta en la gestió d’emergències.

Per un altre costat, es troba també el desenrotllament de diferents línies d’investigació que permeten obtindre informació valuosa des del punt de vista fisiològic i/o sanitari que redunde en la seua protecció i en la conservació de les poblacions salvatges.

animals especials

Este projecte pretén avaluar la seua possible col·laboració en el rescat o la recuperació de víctimes humanes, per a la busca, salvament, lluita contra la contaminació o recuperació d’objectes submergits.

Esta espècie compta amb unes extraordinàries habilitats que han desenrotllat al llarg de la seua vida evolutiva per a desembolicar-se en l’aigua. El seu ocupació en les activitats abans mencionades podria obrir un ventall de possibilitats enorme, facilitant la labor assistencial de rescatadors i cossos de seguretat de l’Estat.

Este projecte perseguix a més contribuir a millorar els coneixements i l’estat d’estos animals tant in situ —en les seues àrees geogràfiques d’origen— com els que viuen davall en espais com l’Oceanogràfic. Per a això, es compta amb el suport del Centre de Vigilància Veterinària en Sanitat Animal (VISAVET) que contribuirà a impulsar les línies d’investigació que permeten obtindre un major coneixement sobre la fisiologia, la sanitat i el benestar d’esta espècie . D’esta manera, es podran desenrotllar polítiques de protecció que contribuïsquen a millorar el manteniment d’esta espècie. H