«Haurem d’acostumar-nos a conviure amb ell». El director general de Medi Natural i Avaluació Ambiental, Antoni Març, va assegurar esta setmana que serà «impossible» l’eradicació del carranc blau d’aigües de l’Albufera, un crustaci que està perjudicant molt l’arrancada de campanya dels pescadors d’El Palmar.

L’espècie procedent de l’Atlàntic ha sigut detectada en diversos zones humides valencians; l’últim, sense anar més lluny, en la localitat castellonenca de Torreblanca, si bé no s’havia constatat fins ara un dany tan gran a la pesca com ha ocorregut en el cas de l’Albufera.

D’ací que el director general de Medi Natural assenyalara que la primera mesura a prendre serà tractar el tema en la Junta Rectora del Parc Natural, bé en una comissió o en el màxim òrgan de decisió, per a comprovar de primera mà l’efecte d’esta espècie en l’hàbitat del llac.

Este crustaci no està en el catàleg d’espècies invasives, quelcom que podria canviar en els pròxims mesos. L’alt càrrec de la Conselleria de medi ambient va reiterar que serà pràcticament impossible la seua eradicació, donades les seues característiques i al tractar-se d’un zona humida, amb les dificultats òbvies per a la seua localització. Això no qutament, va matisar, perquè es realitzen tasques de control en el cas que siga necessari. H