Hui és el dia gran de la Comunitat Valenciana, un dia de festa per a reivindicar l’orgull de ser valencià i castellonenc, un dia per a fer poble, per a deixar de banda les diferències i compartir el que ens uneix. Som una terra diversa, i en eixa diversitat convertida en convivència està la nostra riquesa, ho sabem i ho respectem, per això hui també mirem amb preocupació i el cor encongit als nostres veïns de Catalunya.

Esta terra sempre ha sigut exemple d’integració i respecte a altres territoris i cultures amb les quals compartim vincles familiars, tradicions i sentiments. I volem que continue sent així, volem seguir construint ponts per avançar com a territori i com a societat, perquè junts sempre hem demostrat ser més forts, igual que demostrarem un 9 d’octubre de 1238. I perquè ningú té dret a segrestar el futur d’un poble.

Ser valencià, ser castellonenc, és molt més que una identitat. És sentir-se orgullós d’una terra acollidora, mediterrània, oberta al món. Una terra on el sol naix del mar i s’amaga darrere del gegant de pedra. Una terra de poetes i artistes. Tàrrega, Bernat Artola, Pasqual i Tirado, Puig Roda, Matilde Salvador. Una terra de paisatges infinits. Penyagolosa, Tinença de Benifassà, Serra Espadà i Desert de les Palmes. Una terra de sabors únics i tradicions que emocionen. Clemenules, Sant Antoni, oliveres mil·lenàries, entrada de bous i cavalls, romeries i peregrinacions. Una terra de talent i històries de superació. Innovació ceràmica, Universitat Jaume I, científics, campions i experiència turística.

Tot açò i molt més és Castelló. Una terra i una gent que mai ha deixat de lluitar per treure els nostres pobles endavant, amb els valors de llibertat, solidaritat i progrés.

Ser valencià, ser castellonenc, és tornar-li a la teua terra part del valor que t’ha donat. A ella ens devem i per ella hem de seguir caminant junts. Sols a nosaltres ens correspon assumir un compromís ferm amb el futur de la nostra Comunitat, de la nostra província, i les oportunitats de la nostra gent. Perquè el futur sols el pot escriure el poble. Escriguem-lo junts valencians!

Feliç 9 d’Octubre!