Un centenar d’alumnes de l’IES Jaume I de Borriana van poder descobrir, gràcies als membres del Centre Ocupacional La Costera Canal de Xàtiva, com es derroquen barreres a l’hora de practicar esport malgrat patir algun tipus de discapacitat i com el treball inclusiu i d’informació a la joventut és clau per eliminar prejudicis. La jornada va comptar amb la presència de l’alcaldessa, Maria Josep Safont.

El professional de La Costera Canal David Soler va parlar des de la seva experiència de més de quinze anys. En una xerrada especialment instructiva, va destacar «l’evolució que hem viscut deixant enrere terminologia com la de minusvàlid, per parlar de discapacitats i acabar treballant amb el concepte d’inclusió de persones amb diversitat funcional». Els alumnes van acabar implicant-se, parlant de les seves experiències o preguntant sobre el funcionament del centre ocupacional.

Després, l’alumnat, professorat, membres del centre ocupacional i representants municipals es van desplaçar fins al gimnàs del centre per poder practicar la boccia, un esport semblant a la petanca.