Iberdrola ha donat un nou pas rellevant en la seua aposta per les energies renovables a Mèxic després de fer-se amb els permisos per a construir quatre instal·lacions que sumen un total de 600 megawats (MW) de potència instal·lada en este país.

La inversió d’estos projectes durant els pròxims dos anys ascendirà a uns 700 milions d’euros, la qual cosa suposa la major suma destinada fins a la data per Iberdrola al sector de les renovables a Amèrica Llatina.

Iberdrola acaba de rebre el vistiplau del Govern mexicà a la instal·lació de 325 MW eòlics en els estats de Pobla i Guanajuato i 275 MW fotovoltaics en els de SAN Luis de Potosí i Sonora. Els parcs eòlics a desenrotllar seran els de PIER, de 220 MW de capacitat i ubicat en l’estat de Pobla, que serà la següent fase del projecte actualment en operació de PIER II, i Santiago Eòlic, de 105 MW, situat en Guanajuato. Està previst que l’entrada en funcionament dels projectes siga en 2019. Quant a les plantes fotovoltaiques, Iberdrola construirà la d’Hermosillo, de 105 MW, que estarà ubicada en l’estat de Sonora, i la de Santiago, de 170 MW, en SAN Lluïu de Potosí. S’espera que puguen estar operatives a finals de 2018. Estes instal·lacions suposaran la primera incursió d’Iberdrola en l’àmbit de l’energia fotovoltaica a gran escala. H