Iberdrola, a través del seu filial Avangrid Renewables, ha firmat un acord amb l’empresa multinacional Nike per al subministrament d’energia renovable als Estats Units durant els pròxims 10 anys. La companyia espanyola subministrarà 70 megawats (MW) d’energia renovable procedent dels 350 MW dels que disposen els parcs eòlics Leaning Jupiter i Jupiter Canyon a la seu central de Nike, situada en la ciutat de Beaverton, en l’estat d’Oregón.

El parc de Leaning Juniper II és una de les instal·lacions eòliques més grans d’Iberdrola als Estats Units, amb una potència instal·lada de 201,3 MW. La planta està ubicada en el comtat de Gilliam, en l’estat d’Oregón, i disposa de 133 aerogeneradors de 1,5 MW de potència de l’empresa General Electric. Per la seua banda, el parc eòlic de Juniper Canyon està situat en el comtat de Klickitat, al sud-est de la ciutat de Glendale, en l’estat de Washington. La seua potència instal·lada és de 151,2 MW i disposa de 63 aerogeneradors de l’empresa Mitsubishi de 2,4 MW de potència unitària.

Els contractes com l’ara firmat amb Nike són denominats als Estats Units com Power Purchase Agreements (PPA) i garantixen la rendibilitat de les instal·lacions energètiques en este país a llarg termini. Iberdrola ja ha firmats PPA en gran part de les seues instal·lacions renovables nord-americanes. H