Amb l’arribada del Nadal, els pobles de la província es preparen per a uns dies d’activitat intensa en els quals els xiquets són els màxims protagonistes. Per açò, els Ajuntaments estan treballant des de fa mesos per a oferir una oferta completa i atractiva perquè els més xicotets no tinguen ni un segon d’avorriment.

Així, la capital de la Plana té una programació que supera els 120 actes. La plaça Major serà un dels punts de la ciutat que concentre un major moviment amb les activitats d’animació infantil que allí es duran a terme des del dia 23 fins al 5 de gener. En l’àrea de Cultura, destaca la programació especial del Planetari, que inclou tallers, contacontes i fins a una Escoleta de Nadal on ciència i diversió van de la mà per a atraure al públic familiar. També hi haurà espai per al teatre, amb la representació en el Raval el dia 27 de l’obra Les princeses també es tiren pets.

El parc Ribalta serà l’escenari, un any més, de la Fira d’Oci Infantil i Juvenil de Nadal, que se celebrarà del 2 al 5 de gener en la Pèrgola i voltants.

HISTÒRIA NADALENCA

A Vila-real s’organitza una nova edició de Tradicions a les festes de Nadal a l’Espai Jove, on està previst que participen al voltant de 500 escolars dels centres docents de la ciutat. L’activitat tracta de mostrar l’evolució de la celebració del Nadal per part de la societat vila-realenca al llarg de la història, amb documentació, galeries fotogràfiques o vestits utilitzats pels Reis d’Orient en les cavalcades, a més d’altres sorpreses que ajuden a potenciar la pervivència de les tradicions locals.

Un altre dels esdeveniments destacats en la localitat és el concert solidari que el dia 23 acollirà el Auditori Municipal, per part de la Banda Jove de la U.M. La Lira. El benefici per la venda d’entrades es destinarà a alguna associació benèfica.

També Borriana ha elaborat una àmplia programació infantil. Així al ja tradicional Burisplay i a l’Escoleta de Nadal se suma un espectacle de màgia el dimarts 27 en La Mercè, la representació de Dot de Maduixa Teatre en el Payà el 28 i el contacontes del dia 29.

A Peníscola, del 27 de desembre al 4 de gener es podrà gaudir del parc infantil de Nadal, situat en l’Edifici Sociocultural i en el qual hi haurà tallers, manualitats, jocs, teatre, actuacions, etc.

Vinaròs donarà protagonisme a la música amb una nova edició, el dia 22, de la XVII Trobada de Corals Infantils en l’església arciprestal, un concert que recaptarà fons per a l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). El dia 28 se celebrarà un taller gratuït de percussió tradicional amb culleres de fusta per part de l’Escola de Música de Vinaròs.

A Benicàssim, el cinema infantil ocuparà del dia 26 al 29 el Teatre Municipal amb la projecció de la pel·lícula Trolls (18.30 h.).