X iquetes i xiquets d’arreu de la comarca dels Ports van celebrar una jornada de medi ambient al Mas Sabater-Cantera de la Parreta, on està ubicada l’empresa Arcillas Vega del Moll, organitzadora de l’activitat amb l’Associació d’Empreses d’Àrids de la Comunitat Valenciana.

L’acte va reunir a quasi 300 alumnes dels col·legis CEIP Verge Vallivana i CRA Els Ports Celumbres per a plantar arbres en aquesta zona on, a més, van passar el matí junts realitzant diferents tallers i jugant. Els Directors Territorials de Cultura i de Medi Ambient, Cristian Linares i Toni García respectivament, van participar en aquesta jornada, així com l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés.

«És una experiència educativa molt positiva perquè les xiquetes i xiquets coneguin la importància del medi ambient per al planeta. A més, d’aquesta forma, també aprenen les tasques que es realitzen en aquesta empresa tan important a la nostra zona», va declarar Ripollés.

A més, també va comentar que «és positiu que els xiquets de la comarca facin activitats junts, ja que d’aquesta manera es coneixen des de menuts i poden fer una amistat».

Aquesta jornada va servir per a realitzar diferents tallers educatius a la zona de la mina, així com per a realitzar diferents tallers per a conéixer-la més profundament. Els xiquets i xiquetes dels Ports van vore les diferents troballes arqueològiques i paleontològiques que van aparèixer al llarg dels anys. També van realitzar tallers de reciclatge i de pedra en sec i van conèixer la fauna.