L’Escola de Natura-Colonia Seidia de Benassal, en la comarca de l’Alt Maestrat, desenrotlla durant el curs escolar un programa d’educació ambiental per a centres educatius no universitaris que pretén complementar el treball de l’alumnat en l’aula amb activitats exercides en el medi natural. Durant el 2015 han participat en este programa 910 alumnes de 19 centres educatius de Primària i AIXÒ de la Comunitat Valenciana.

El programa s’emmarca en l’àmbit del bosc mediterrani i del medi rural i es desenrotlla en visites d’un dia i estades de dos a cinc dies per mitjà d’itineraris i tallers amb què es pretén despertar l’interés dels estudiants pel coneixement del seu entorn i la seua problemàtica, motivar la seua participació activa en la protecció del medi, potenciar el treball en equip, i possibilitar les relacions de convivència entre els propis alumnes i amb el professorat.

Ara, la Fundació Caixa Castelló proposa per a esta tardor una nova sèrie d’activitats per a disfrutar de la naturalesa alhora que aprenem a conéixer-la un poc més. Les activitats, per a tots els públics, es duran a terme un diumenge al mes en les instal·lacions de la Escola de Natura-Colonia Seidia en Benasal. La primera activitat tindrà lloc el 16 d’octubre, després el 13 de novembre i l’11 de desembre. H