L’Espai Jove de Vila-real inicia l’any amb una nova programació carregada d’activitats, cursos i propostes promogudes per una quinzena d’entitats juvenils de la ciutat. La Matxada de Sant Antoni, organitzada pels Lluïsos, o la festa de Carnestoltes, al febrer, són algunes de les cites més destacades del calendari en el primer trimestre de l’any, que contempla una trentena de possibilitats per als més joves amb especial incidència en la formació per a l’ocupació i la integració.

En aquesta línia, l’Espai Jove segueix reservant un lloc destacat als tallers per la igualtat, dirigits a la integració de persones amb capacitats diferents mitjançant activitats inclusives. També es manté en l’agenda el curs Aprenent a créixer, destinat a menors diagnosticats amb TDH.

En l’àmbit de la formació, destaca en l’inici de l’any el curs d’especialització Col·lectius amb necessitats especials: tècniques i recursos des de l’animació juvenil. Aquest curs pretén dotar els assistents dels coneixements necessaris per a desenvolupar activitats professionals o de voluntariat per a la intervenció amb aquests col·lectius.

El segón campionat de videoconsoles, la desfilada benèfica de Jucar, xarrades de seguretat informàtica, un taller de màscares per a Carnestoltes o la projecció del palmarès de la passada edició de Cineculpable són altres propostes de Joventut per al primer trimestre de l’any. El regidor de l’àrea, Xavier Ochando, ha destacat la col·laboració de la quinzena d’entitats juvenils que hi treballen per a fer possible aquesta programació.