L’Institut Valencià de Cultura (IVC) ha organitzat aquest mes d’abril variats i interessants tallers educatius en els seus espais de la capital de la Plana, amb l’objectiu de apropar a l’alumnat de Primària, Secundària i també de cicles formatius de centres educatius de la província de les arts escèniques, el cinema, la música i la cultura popular, de la mà del Departament de Didàctica i Projectes Educatius de l’IVC.

Les activitats van donar començament el passat dia 6 en l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló, amb un taller sobre els inicis del cinema. Es tractava d’acostar als estudiants a figures essencials com Buster Keaton i Charles Chaplin a través de les seues pel·lícules; i es van treballar dinàmiques de grup que permeten als alumnes i les alumnes participar activament.

A més, es van organitzar jocs sobre les emocions i l’expressivitat, amb l’utilització d’atrezzo i altres elements.

arts escèniques

Els tallers tindran continuïtat els dies 26 i 27 en el Teatre Principal de Castelló, amb l’espectacle Carmen, dirigit a alumnes d’ESO, Batxillerat i cicles formatius. Els estudiants de Secundària podran participar en el concurs a la millor narració sobre l’experiència d’assistir a un espectacle. El premiat rebrà un abonament de la temporada de tardor del 2017/2018 al teatre.

Els dies 27 i 29, en l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló, els estudiants de 5é i 6é de Primària i Secundària podran gaudir del taller Aço és jazz. L’objectiu fonamental és acostar aquest estil musical a les noves generacions i explicar la seua importància en la història de la música occidental, així com la repercussió que té en la música actual, d’una manera senzilla i divertida.

El concert didàctic farà un repàs a través de l’actuació de quatre músics (saxo, piano, contrabaix i bateria) i un cantant, de les cançons més conegudes del jazz i de les seues peculiaritats estilístiques i estructurals. Tot el concert serà dirigit per una cantant narradora que introduirà els continguts a través d’imatges per a parlar dels autors més significatius, èpoques i estils.

accés a la cultura

El director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ja va destacar durant el projecte El treball és el protagonista que «l’accés del públic infantil i adolescent a l’univers cultural i simbòlic constitueix un element fonamental de formació de la sensibilitat, l’expressivitat, la convivència i la construcció de ciutadania». «I l’escola és el camí més curt per tal d’arribar a tots aquests públics sense distincions», va declarar.