El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, va participar en l’obertura del cicle de conferències en la trobada de la Xarxa Europea per a la Promoció de la Diversitat Lingüística (NPDL), que es va celebrar al Centre del Carme i el Palau de Pineda de València.

L’objectiu principal de l’NPLD és crear consciència sobre la importància de la diversitat lingüística, un valor comú de tots els europeus que necessita el suport i la promoció de les màximes institucions europees.

L’NPLD treballa amb la Comissió, el Parlament i el Consell d’Europa, i fa de pont entre les institucions i els departaments regionals especialitzats en la promoció lingüística, relacionats també entre si amb la finalitat d’intercanviar bones pràctiques i experiències reeixides.

De l’NDLP en formen part representants institucionals de llengües europees minoritzades, entre les quals hi ha el friülà, l’èuscar, el gallec, el còrnic, el cors, l’alsacià, el gaèlic, l’escocès, el frisó, l’occità o el bretó.

ordre lingüístic

El conseller va manifestar la importància de celebrar aquesta assemblea a València, ja que «junts podem aconseguir un nou ordre lingüístic europeu fonamentat en una consciència lingüística diversa basada en el respecte a la diferència i al pluralisme».

«La diversitat lingüística que caracteritza la societat valenciana i que ens equipara a la resta de societats europees ens permet ser capaços de resoldre la desigualtat entre els parlants de les dues llengües oficials. Ha arribat el moment d’exhibir-la com el que és: un element d’enriquiment mutu», va dir.

La jornada va comptar amb conferència Les llengües minoritàries i la indústria del joguet. El cas valencià, impartida pel director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano.