+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 
 

L’OBJECTIU ES MANTENIR ALTS RENDIMENTS

Materials més resistents per a la fabricació d’aerogeneradors

L’ITC participa en AeroExtreme, liderat per Siemens-Gamesa

 

Yolanda Bautista, Vicente Sanz i Adriana Belda, membres del projecte. - ITC-UJI

REDACCIÓ
28/12/2017

L’Institut Universitari de Tecnologia Ceràmica Agustín Escardino de la Universitat Jaume I participa en el de­senvolupament de nous materials resistents a climes extrems per utilitzar-los en la fabricació d’aerogeneradors. El projecte AeroExtreme, liderat per l’empresa Siemens Gamesa, es desenvolupa fins a finals de l’any 2018 cofinançat pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat i Fons FEDER.

IMPACTE // Els grans aerogeneradors s’enfronten a condicions climàtiques adverses com l’impacte continuat de partícules transportades pel vent a elevades velocitats, temperatures molt altes o molt baixes; abundància de pols; alta exposició a rajos ultraviolats... Per augmentar els rendiments de producció energètica i reduir els costos de reparació, cada vegada es fa més necessari el desenvolupament de materials de prestacions avançades que suporten condicions extremes.

El projecte AeroExtreme estudia diverses solucions passives i actives per a les pales i la naveta (estructura interior sobre la qual giren les pales) amb l’objectiu de mantenir alts rendiments de producció elèctrica i una elevada durabilitat en condicions climàtiques extremes.