L’IES Miquel Peris i Segarra del Grau de Castelló oferta aquest any acadèmic 2016-2017 un cicle formatiu de tècnic en bàsquet. El curs consta de 260 hores repartides en dos blocs: un bloc comú i un específic. El comú està format per mòduls d’ensenyança esportiva i és coincident i obligatori per a totes les modalitats i especialitats esportives de cada cicle; i el bloc específic i de formació pràctica atén a la normativa de la titulació de tècnic en bàsquet.

Les classes són presencials i gratuïtes, i s’impartiran a l’institut en horari matutí de 9.15 a 13.20 hores de dilluns a divendres. El cicle es realitzarà de novembre del 2016 a març del 2017. El bloc comú començarà ja el mes de novembre i acabarà a mitjan desembre; i el bloc específic començarà el 16 de gener i acabarà a finals de març del 2017.

Per a accedir al cicle inicial de les ensenyances de grau mitjà serà necessari tindre el títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria o equivalent i superar una prova de caràcter específic o acreditar un mèrit esportiu. El període de matrícula acaba el 31 d’octubre de 2016.

El tècnic esportiu en bàsquet, expliquen desde el centre, té com a tasca principal la planificació i direcció de l’entrenament tècnic i tàctic de jugadors de bàsquet i equips de bàsquet; la programació i direcció del condicionament físic de jugadors de bàsquet, la valoració del rendiment dels esportistes, la direcció i seguretat dels tècnics que depén d’ell i la direcció tècnica d’un departament, secció o escola d’esports de bàsquet. H