Els alumnes de 4t de Primària del col·legi San Cristóbal de Castelló han desenvolupat ‘The Titanic Project’, un treball multidisciplinari de recerca on l’enfonsament d’aquest mític transatlàntic ha sigut l’eix conductor del seu aprenentatge en l’assignatura English Multiple Intelligences.

D’aquesta manera, a cada alumne se li va assignar el bitllet d’un passatger sobre el que devia investigar el seu passat. A més, a través de mesuraments van comprovar que la grandària del buc era tres vegades el del col·legi i van recrear en un mural col·lectiu les cabines en funció de la classe social del passatge del vaixell. Amb aquesta metodologia, els alumnes van aconseguir treballar conjuntament les seues intel·ligències lingüística, matemàtica, visual-espacial i interpersonal.

CELEBRACIÓ

No ha sigut l’única activitat que han desenvolupat els alumnes de 4t de Primària durant els últims dies, ja que també han confeccionat els seus propis farols per a celebrar el Diwali, l’any nou hindú.

Així, durant les seues sessions d’anglès els joves van poder conèixer en què consisteix aquesta alegre festivitat plena de focs artificials, en la qual els habitants de l’Índia comparteixen dolces i estrenen roba.

D’altra banda, el col·legi Sant Cristóbal també ha engegat aquest mes un programa en el qual la família i saber escoltar seran el valor i l’emoció que treballaran els alumnes d’Infantil, 1er, 2º i 3er de Primària, una iniciativa pertanyent al projecte de Foment de Valors i Programa Emocional.

Els objectius marcats són comprendre la importància de la família, ajudar a casa, identificar estats d’ànim en els altres, comprendre les seues conductes i enriquir les possibilitats expressives de l’alumne.