Els alumnes de segon, tercer i de Llatí de quart de Secundària de La Salle l’Alcora, amb el suport del Grup Cavallers d’Urrea i Dames d’Alcalatén de l’Alcora, han recreat l’Edat Mitjana en el centre. La idea ha sigut el fruit d’un projecte que sorgeix del departament humanístic del centre, que ha englobat directament les matèries de Música, Història, Cultura Clàssica, Religió i Llatí de 4t d’ESO.

Un projecte multidisciplinari que cerca fomentar l’aprenentatge actiu, és a dir, aprendre a través d’experiències. Els alumnes van estudiar i van treballar durant els mesos anteriors l’Edat Mitjana des de les diverses matèries.

En aquest projecte multidisciplinari, els alumnes han sigut capaços de recrear com era la societat i la cultura durant l’Edat Mitjana. El rei Jaume I, monjos i mendicants, clergues seculars, nobles, cavallers, camperols, alfarers, comerciants i rodamóns han sigut reviscuts pels estudiants. Durant la jornada es van realitzar diverses activitats, destacant la del scriptorium i un taller de contacontes que recreava un grup de trobadors.

A més, hi va haver un taller de terrisseria, tir amb arc, construcció d’un castell medieval, jocs de daus i altres activitats lúdiques; i es va representar una processó de penitents pel pati del col·legi i un acte de vassallatge en el qual el rei va nomenar cavaller al director del centre.

innovació

«Si volem que els nostres alumnes siguen capaços de sentir-se part del seu entorn i preservar el seu patrimoni cultural -tant material com a immaterial- hem de fomentar un procés d’aprenentatge actiu, responsable i innovador que impregne a l’alumnat a través de les emocions creades per ells mateixos», expliquen des del centre. Informa: Javier Nomdedeu.