+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 
 

LA VALL DUIXÓ

Seguim reivindicant un finançament just

 

Seguim reivindicant un finançament just -

Tania Baños Tania Baños
09/10/2017

Les valencianes i els valencians celebrem hui el nostre dia, el 9 d’Octubre. I el celebrem orgullosos d’una terra que en estos dos anys de governs del canvi ha capgirat aquella imatge que ens relacionava directament amb la corrupció i amb una forma de fer política allunyada de les persones i dels nous temps. Ara la política ja no és sols anar a votar cada quatre anys sinò participar en el dia a dia de les institucions públiques.

Per això ara mirem al futur amb altres ulls, des del progrés i la igualtat d’oportunitats i comptant amb totes i tots per a seguir millorant la nostra terra. I per a aconseguir-ho també és necessari reivindicar i exigir units un finançament just, que acabe amb un problema que els valencians i les valencianes patim històricament.

En xifres, la Vall d’Uixó perd cada any 10,1 milions d’euros per un model de finançament obsolet al qual ens condemna el Govern d’Espanya, que ens fa de menys als valencians i valencianes i ens ofega als ajuntaments que l’únic que volem és treballar pels nostres veïns i veïnes amb els recursos necessaris per a invertir en educació, sanitat i serveis que milloren la dignitat de la nostra gent i garantisquen el seu benestar.

Ja ho hem dit moltes voltes, però quan es commemora el 9 d’Octubre cal alçar la veu una vegada més per dir-li al Govern de Rajoy i Montoro que els valencians i valencianes no volem ser més que ningú, però tampoc menys. Volem igualtat i que projectes fonamentals per a la nostra terra com el Corredor Mediterrani o la lliberalització de l’AP-7 siguen una realitat, sense excuses ni més retards.

Per això una vegada més, seguirem treballant per fer justícia, garantir l’autogovern i ser iguals que la resta de comunitats autònomes. Volem aconseguir allò que ens pertany lluny de guerres partidistes que no ens porten a cap lloc excepte a l’enfrontament i la divisió. Als governs de progrés ens trobaran en la via del diàleg per a trobar solucions que milloren la vida de la ciutadania, la que més pateix la injusta situació d’infrafinançament a la qual ens han sotmés.

En clau local, este 9 d’Octubre tornarà a ser especial perquè coincideix amb el dia gran de les festes patronals de la Sagrada Família i Santíssim Crist. La romeria donarà inici a la jornada, carregada d’actes festius i clar reflexe de les nostres arrels i tradicions com a poble i del nostre caràcter obert, acollidor i hospitalari. M’agradaria convidar a totes i tots els veïns i veïnes de la província de Castelló a gaudir amb nosaltres d’estos dies de festa.