el 2018 ha sigut un any històric per a Betxí ja que, a banda de consolidar la correcta línia econòmica de reducció del deute i de millora de la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes, s’han aconseguit diverses subvencions que superen els 3 milions d’euros i que, sense dubte, contribuiran a millorar els serveis del municipi en els pròxims anys. Per això, l’any que ara encetem suposarà un abans i un després en l’apartat d’infraestructures, que permetran fer un poble modern, adaptat als nous temps i més pròxim i amable per a les persones.

L’any que tot just acabem ha sigut eminentment transformador, com ja es preveia. Fonamentalment perquè la bona gestió econòmica realitzada en els últims anys ha provocat la reducció del deute en més d’un 70% (cal recordar que en 2011 era de 4.186.000 € i actualment es situa per davall de 1.350.000 €). Això ha permés que el superàvit acumulat en els últims exercicis econòmicss’haja pogut destinar a importants inversions per millorar el poble.

Entre d’altres, destaquen l’asfaltat de diversos camins rurals (Molí-llop i Montserrat) i carrers (Sant Pere, Vicent Ramon, Cova del Manyo), la peatonalització de la Plaça Major i de l’Església, la remodelació de l’avinguda Joaquim Dualde i de l’avinguda Sant Josep Obrer amb el camí escolar, l’inici de la construcció del pas elevat del Puntarró, del carril bici a Cartonajes la Plana i de la xarxa elèctrica del Molí-llop. Així mateix, s’ha posat en funcionament el remodelat edifici Esther Franch amb el Casal Jove i espais per als clubs i entitats esportives i culturals del municipi.

Per al departament de Serveis Socials, el 2018 ha significat un punt d’inflexió per dos motius. En primer lloc, perquè la Generalitat valenciana ens ha atorgat una important subvenció per multiplicar el personal i poder contractar un nou treballador social, una educadora i una administrativa. I en segon terme, perquè ha arribat la primera subvenció per a l’adquisició de mobiliari per al Centre de DIA, que haurà d’obrir les seues portes al llarg del pròxim any. Dades en mà, en estos moments Betxí té les millors xifres d’ocupació dels últims temps gràcies, entre d’altres, a les més de 60 persones ocupades per l’Ajuntament a través de la Bossa de Foment de l’Ocupació i a les ajudes obtingudes des de diverses administracions per contractar personal durant els mesos d’estiu.

Per tot això, encarem el 2019 amb les millors perspectives en l’àmbit econòmic i social. Amb importants projectes com la remodelació integral dels edificis escolars amb la subvenció de d’Edificant, la construcció de la passarel·la peatonal i la remodelació de la pista del poliesportiu. Però sobretot, amb la idea de continuar invertint en les persones.

Betxí es troba immers en un important moviment de modernització i de revisió de l’urbanisme, per fer un poble més amable i retornar a la gent a les places i carrers. Val la pena continuar esforçant-nos per tots. A tots i a totes, vos desitge un bon any 2019.