Vila-real celebra al llarg d’octubre la 12a edició del Mes de la Sostenibilitat. Es tracta d’una iniciativa de la Regidoria d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, que compta amb diferents activitats, entre les quals es troba el Curs d’Agricultura Ecològica, un intercanvi de llavors, campanyes de reducció, reutilització i reciclatge, així com la presentació i engegada d’un pla pilot per a la recollida de bio-residus i la tradicional gala del mes —el dia 27—.

El dijous, 6 d’octubre, i el divendres, dia 7, es realitzarà l’obertura del concurs Ciutat de Vila-real cap al Desenvolupament Sostenible, la Recollida Selectiva de Bioresidus, que tindrà lloc a la Biblioteca Universitària del Coneixement i que es dirigeix als alumnes de quart de l’ESO dels instituts de Vila-real, que avaluaran la problemàtica dels residus en la ciutat i proposaran accions o mesures per a donar-li solució. El taller Què són els bioresidus? Quina importància tenen per als nostres sòls? servirà per a preparar als alumnes i introduir-los en la temàtica del reciclatge a nivell domèstic.

També es realitzarà la quarta edició de la Campanya de reducció d’embolcalls en el col·legi, per a alumnes de primer curs, amb un joc participatiu i amb el lliurament a cada xiquet de portaentrepans i es promourà i premiarà la creació d’un joguet realitzat a partir de materials reciclats entre els alumnes de 3r, 4t, 5é i 6é de Primària dins de la campanya Joguets amb molta vida, de Tots Units. H