La llibreria Babel de Castelló va acollir l’acte de presentació del llibre infantil Vull volar, escrit a tres mans pel propietari de la llibreria, Pere Duch; el seu fill, Adrià Duch; i la neboda i cosina de tots dos respectivament, Jènifer Solsona.

El llibre, que té format d’àlbum, es recolza principalment en els dibuixos --a càrrec d’Adriana Santos--, als quals acompanyen textos que expliquen la història d’una xiqueta que arriba a Castelló adoptada des de Colòmbia, i que té el convenciment que pot volar.

Aquesta creença, presa al principi únicament com un signe d’imaginació infantil, es converteix després en una font de preocupació per als seus familiars, ja que la xiqueta no abandonava la idea que, efectivament, podia volar.

història real, EN BABEL

El més curiós és que es tracta d’una història real, la de la neboda de Pere Duch, Jènifer Solsona, també autora d’aquest llibre. «He recuperat aquesta història per a estructurar-la en un format d’àlbum, molt apropiat per a xiquets i xiquetes d’Infantil i de primer cicle de Primària», detalla l’autor.

«Es tracta d’un llibre que pretén ser tot un cant a l’optimisme i a l’esperança. Està concebut perquè siga llegit pel xiquet o la xiqueta al costat dels seus majors», relata.

Vull volar, publicat per Edicions Bromera, té un final obert, ideal perquè els lectors amplien la història i la facen seua, i que cadascun d’ells trie la conclusió que més li agrada: «És així com m’agraden les històries, que provoque que els xiquets deixen volar la seua imaginació».

L’acte de presentació del llibre va tindre lloc en Babel, al que es van acostar nombrosos veïns de Castelló, va comptar amb la presència de Salva El Mussennacitu i de Manolo Alegre, que van acompanyar als tres autors.