Els ciutadans de Vila-real tenen ocassió de gaudir aquest cap de setmana d’una interessant programació cultural, amb la qual també es fa un repàs del potencial dels alumnes de l’Escola Municipal de Dansa (EMD) i de l’Escola Municipal de Teatre i Arts de Carrer (EMTAC) i de tot allò que han aprés al llarg del curs que ara acaba.

I és que demà mateix, a les 20.00 hores, l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner acull la mostra final de curs de l’EMD de Vila-real, sota la direcció de Pepa Cases. Es tracta de posar damunt l’escenari la formació rebuda pel centenar d’alumnes del que és l’únic centre municipal dedicat a l’aprenantge de la dansa a la Comunitat Valenciana

Al respecte, i com va dir el regidor de Cultura en la presentació del curs que ara acaba, “Vila-real va fer una gran aposta per la dansa contemporània i ara s’estan recollint els fruits”.

I va afegir: “Som una ciutat puntera en aquesta disciplina artística i per això impulsem tot allò que implique promocionar la dansa com, per exemple, el festival Vila-real en Dansa, que enguany canvia de dates i se celebra el primer cap de setmana de juny a l’Auditori Municipal”.

També del 6 al 30 de juny es desenvoluparà l’activitat Dansant l’Estiu. Es tracta d’unes jornades de dansa contemporània dirigides a la població en general.

ART TEATRAL // D’altra banda, el diumenge, a les 19.00 hores i també a l’Auditori Músic Rafael Beltrán Moner, la vuitantena d’alumnes de l’EMTAC fan balanç del curs submergint-se amb l’escenificació de l’adaptació de dramatúrgies de textos clàssics. Els alumnes, amb el suport de Jordi Collado i sota la direcció de Sergio Heredia, han convertit textos clàssics en propostes actualitzades per tal de connectar, tant els espectadors com els actors, sota un mateix codi teatral.

D’aquesta manera, es podrà gaudir de l’adaptació del clàssic Els Bandits i d’una versió lliure de La casa de Bernarda Alba, amb participació dels aprenents de 1r a 3r curs de l’EMTAC. H

Lloc: Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner.

HORAri: Dansa, 28 de maig (20.00 h.). Teatre, 29 de maig (19.00 h.)

organitza: Cultura, Escola Municipal de Dansa i Escola Municipal de Teatre i Arts de Carrer.