El Centre de Tecnificació Esportiva de Vila-real acull el 26 de febrer el Festival de l’Humor en Valencià que organitza l’associació Conquistando Escalones, amb la col·laboració de les regidories de Joventut, Cultura i Esports i Salut.

La iniciativa, que pretén recaptar fons per a la recerca mèdica de la distròfia muscular LGMD1F (de cintures) i de la sida, comptarà amb les actuacions d’humoristes com Eugeny Alemany, Toni de l’Hostal i Xavi Castillo, que prometen fer passar una nit “inoblidable” i “convertir la ciutat en referent de l’humor per un dia”.

El vicepresident de Conquistant Graons, Abrahán Guirao, explica que la malaltia que ell i gran part de la seua família pateixen, “com a moltes malalties rares, ha estat anys aparcada en un calaix, fins que, gràcies a la insistència dels que la patim, un equip mèdic es va posar a la feina per a conèixer el gen que la provoca”. Una recerca que, de moment, ja ha realitzat un gran descobriment, i és que la mutació genètica que causa la distròfia muscular de cintures de Guirao i nombrosos afectats té una peculiaritat: al mateix temps aporta immunitat al virus de la sida.

D’aquesta manera, un grup de metges de l’hospital La Fe i de la Universitat de València (UV), així com del Vall d’Hebron de Barcelona i de l’Institut d’Immunologia de la Sida del Carlos III de Madrid, en col·laboració amb especialistes de laboratoris de Bèlgica i Estats Units, treballa ja en una recerca que durarà tres anys i per a la qual es necessita un milió d’euros. “Per sort, és una malaltia que obri les portes a tractar altres afeccions, com la sida, per això la nostra funció és donar-nos a conèixer per a rebre el suport de tot tipus d’entitats i arreplegar fons per a la recerca”, apunta Guirao. “El Festival de l’humor en valencià que proposem pot ser una oportunitat per a atraure una gran quantitat d’espectadors fins a Vila-real arribats de tota la Comunitat”, destaca, a l’hora que agraeix a l’Ajuntament i a Juan Antonio García, Toni Losas i Comunica’t, la seua col·laboració en l’acte.

PER UNA CAUSA // D’altra banda, el regidor de Cultura, Eduardo Pérez, apunta que “quan Abrahán ens va proposar l’esdeveniment no ho pensem ni un minut, ja que també des de Cultura ajudem a propostes de diverses entitats benèfiques de la ciutat”. I diu que “poques vegades una causa és tan visible i per açò volem aportar el nostre gra de sorra per a aconseguir que estes malalties es puguen guarir i que passen a la història”. A més, Pérez destaca “l’alt nivell dels humoristes que ens acompanyaran en el festival, que són una garantia d’èxit”.

Les entrades, amb un cost de 15 euros, es venen en Servientradas.com, Beer Attack i Quesomentero Cheesebar. Els socis de l’entitat tindran un 20% de descompte. H

Lloc: Centre de Tecnificació.

HORA: 21.30.

COL·LABOREN: Regidories de Cultura, de Joventut i d’Esport i Salut.

PREU: 15 EUROS