Queden només unes dies perquè el Festival Internacional de Teatre de Carrer (FitCarrer) torne a Vila-real per a celebrar la seua 29a edició. Enguany seran 22 les companyies de tot el món que recalen en la ciutat per a convertir els seus carrers en un autèntic escenari amb els espectacles més innovadors del panorama teatral en un certamen únic i que és un autèntic referent a la Comunitat.

Enguany FitCarrer arrancarà el dijous, 5 de maig, amb una de les seues novetats: el projecte Embrions, amb el qual es vol potenciar i ajudar al desenvolupament de projectes artístics des de la seua fase més primerenca, mostrant el treball en fase de creació de tres espectacles i el seu posterior debat obert al públic.

Seguirà el divendres amb les IV Jornades Professionals d’Arts de Carrer, sota el lema Noves mirades cap a les arts de carrer, on es debatrà i reflexionarà sobre els festivals, els seus criteris, objectius i funcionament en relació a les arts de carrer, amb la participació d’artistes invitats i d’aquells que mostraran el seu treball en el FitCarrer 2016. Tot seguit, es lliurarà el V Premi Ramón batalla que, en esta ocassió, se li atorga al Festival Internacional de Teatro Callejero de Matanzas, Cuba.

ELS ACTORS // Eléctrico 28, Aten Soria, Colectivo Circo 9.8, Animasur, Aerial Jockey Strada, Marta Sitjà, Circ Panic, Inànime Cia., Virginia Imaz, To R Mansion, Sharon Fridman, Claire Ducreux, La Fam, Colectivo La Balsa, Leandre, Zangania, Xa! Teatre, Scura Splats, Mumusic Circus, Trapu Zaharra, La Industrial Teatrera y Cía. Aérea Teatro --procedents de Vila-real i la Comunitat Valenciana, així com d’Andalusia, Catalunya, Aragó, Múrcia, Euskadi, Argentina, Japó, Aústria o Israel--, són les companyies que els dies 6, 7 i 8 de maig participaran en el esdeveniment central del festival, amb la representació dels seus espectacles en diferents espais públics de la ciutat, tant al centre urbà com a l’extrarradi. H

LlocS: Carrers de vianants del centre; Raval del Carme; El Convent, espai d’art; parc de la Maiorasga; carrer Bayarri; i places Major, de la Vila, del Mercat i de Sant Ferran.

PATROCINA: Cultura.