HORA: 20.30.

LLOC: Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner.

ORGANITZA: Cultura.

ENTRADA: Amb invitació, a recollir en l’Auditori de 10.00 a 14.00 hores.

L’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner de Vila-real acull demà l’estrena d’un espectacle innovador, atrevit i d’un alt nivell. Es tracta de SymPOPnika, un projecte desenvolupat pel músic Alfredo Sanz, que actua també com a director, i que compta amb la col·laboració del prestigiós tenor Vicente Ombuena i de la jove soprano Yasmin Müller, així com d’un col·lectiu de 40 músics de primera línia que donen forma a l’orquestra simfónica d’aquest espectacle.

Amb el projecte impulsat per Sanz, i que compta amb el suport de la Regidoria de Cultura, es preten «elevar més encara la dignitat de la música pop espanyola i també democratitzar el cant líric apropant-lo a la gent amb adaptacions de cançons molt conegudes», explica Sanz, el qual destaca que este tipus de música que va sorgir a Espanya des de la dècada dels 70 fins l’actualitat «té un valor patrimonial molt important que sempre cal impulsar».

D’aquesta manera, es porten al terreny de les àries i el cant líric unes cançons que han marcat molts moments de la vida de la immensa majoria de la gent. «SymPOPnika és una fusió entre dos espais musicals que han estat separats massa temps», afirma el director de l’espectacle en el qual, durant aproximadament una hora i mitja, sonaran d’una manera mai vista i escoltada fins ara destacats èxits musicals de cantants i grups com Los Secretos, Alaska, Mecano, Nino Bravo, Joan Manuel Serrat, David Bisbal o Malú, entre d’altres.

Un esdeveniment que naix a Vila-real amb la intenció de viatjar a tot arreu per a demostrar que és possible una veritable unió de la música pop amb la lírica. H