L’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner acull demà dissabte, a les 19.00 hores, un dels espectacles més esperats per tots aquells veïns relacionats amb la Unió Musical La Lira, com és el concert de cloenda del curs 2015-2016. Concert que protagonitza la Banda Jove de l’Escola de Música i la setantena d’integrants d’entre 11 i 18 anys que li donen vida.

Sota la dirección de Borja Muñoz, els joves intèrprets faran una Volta al Món a través de la música i faran sonar peces com Clockwork chorale, de Vincent van den Bijlaard; Selva encantada, de José León Alapont; Cowboys story, de Rubén Martínez Varelles; A klezmer karnival, de Philip Sparke; i, per acabar, interpretaran El viatge de Camille, un conte musical basat en El carnaval dels animals, de Camille Saint-Saënsel, en el qual participen el alumnes del jardí musical de l’escola de La Lira i amb Noèlia Fajardo com a narradora de la divertida història que endisarà els espectadors en una autèntica aventura vital.

TRAJECTÒRIA // Des que l’any 1925 s’iniciara per primera vegada l’activitat formativa de la Unió Musical La Lira, que seria la precursora de l’actual escola de música, ha hagut constància de la participació en la vida musical de la ciutat dels aleshores coneguts com educands, que rebien un procés d’aprenentatge abans del seu ingrés definitiu a la banda.

Aquella primera fase va donar pas, a finals dels anys 80, a l’anomenat Conjunt Instrumental que, amb una activitat intermitent, va estar present a la vessant formativa de La Lira fins que al 1998 naix l’actual Banda Juvenil que, després de la verificació de l’escola musical com a centre reconegut per part de la Generalitat, es potencia notablement, la qual cosa contribueix a augmentar tant el volum con la qualitat dels seus integrants.

A hores d’ara, la Banda Juvenil de la Unió Musical La Lira està integrada per uns 70 membres, tant per alumnes de l’escola de l’entitat musical com per estudiants d’altres centres, tots ells en etapa formativa per tal de, en un futur, entrar a formar part de l’activitat que la banda de la Unió Musical La Lira desenvolupa en l’àmbit cultural de la ciutat. El jove vila-realenc Borja Muñoz és qui dirigeix aquesta agrupació, des de l’any 2012. H

Lloc: Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner.

activitat: Cloenda del curs.

HORA: 19.00.

organitza: Unió Musical La Lira.

col·labora: Cultura.

Entrada amb invitació.