LLOC: Centres educatius (concerts didàctics i activitats); Casa dels Mundina (amb el concert integral Tàrrega I, a les 19.00 hores); i l’Auditori Municipal (amb el concert integral Tàrrega II, a les 19.00 h.).

PREU: Entrada gratuïta.

ORGANITZA: Cultura

El passat dilluns va arrancar a Vila-real una nova edició --la quarta-- de la Setmana Tàrrega. Un esdeveniment amb el qual, sota l’organització de la Regidoria de Cultura, es pretén fomentar el coneixement d’una de les figures més representatives i conegudes de la ciutat arréu del món: el compositor i guitarrista universal Francesc Tàrrega.

La programació es va iniciar amb una sèrie de concerts didàctics i activitats que s’han traslladat als diferents centres educatius, en un intent perquè els més joves es familiaritzen no només amb aquest il·lustre vila-realenc, sinó també amb la música en general.

La Setmana Tàrrega és un festival internacional preparat per l’Institut per al Desenvolupament Musical (IDM) amb el patrocini de l’Ajuntament de Vila-real. El seu principal objectiu és difondre l’obra completa del guitarrista que li dóna nom desde la terra on va nàixer. Es tracta de l’únic certamen del món en el qual s’interpreta el conjunt integral de totes les seues composicions.

I és que aquesta iniciativa se centra en la principal atracció de Francesc Tàrrega: la seua música. És per això que la programació preparada per a aquesta quarta edició inclou, a més de les activitats als centres educatius, dos concerts de molt de nivell, en els quals un selecte elenc de guitarristes interpretarà les peces del compositor vila-realenc en el seu propi poble. En aquesta ocasió, la Casa dels Mundina acull la primera de les audicions, demà dissabte, a les 19.00 hores, en la que Sara Mezquita i David Eres Brun interpretaran obres del músic més universal de la ciutat.

D’altra banda, Ana Archilés i, novament, Sara Mezquita protagonitzaran la segona de les audicions, aquesta vegada el diumenge, a les 19.00 hores i a l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner.

Un referent

Francesc Tàrrega és un referent universal en el panorama musical. La seua obra suposa un punt d’inflexió en la composició guitarrística fins el punt d’estar considerat com el pare de la guitarra moderna. Des de l’organització asseguren que «la responsabilitat de confeccionar un esdeveniment anual en Vila-real a l’altura d’aquest gran artista en la seua terra natal ha portat a l’Institut per al Desenvolupament Musical a realitzar un intens esforç per a oferir un certamen que es consolide any darrere any com un autèntic referent internacional.

Un llarg elenc

Des que la Setmana Tàrrega va nàixer l’any 2013, han estat un total de 18 els guitarristes de prestigi internacional que han participat en l’esdeveniment, entre els quals estan Thibaut García, Elena Lapuerta, Sanja Plohl, Carlos Bonell, Miquel Pérez, Spyros Kaniaris, Carlos Jaramillo, Sadahiro Otani, Manel Garcia, Alberto Mesirca, José Guerola, Jorge Orozco o Anders Clemens. H