Vila-real acull des de hui i fins diumenge el festival Vila-real en Dansa, que arriba a la seua cinquena edició posicionant-se com un dels esdeveniments de referència a la Comunitat Valenciana.

A les 20.00 hores arranca el certamen, amb Cristina Barber (València), que interpretarà Entrecordes, Mar y danza i No te rindas, a la qual seguirà la batejada com redwind, una de les novetats d’enguany, que protagonitzen les companyies Lamajara i Cia. Piel de Arena, de Barcelona i Tenerife respectivament, amb Labranza. En paraules de la directora del festival, Pepa Cases, es tracta de “dues companyies que s’han conegut en aquesta fita o gràcies a ella i que vénen a mostrar-nos alguna cosa que encara no coneixem, però que promet sorprendre”.

A partir de les 23.00 hores, la Nit de tertúlia arriba fins al paratge del Termet, on els amants d’aquesta disciplina conversaran i mostraran els seus projectes.

Demà dissabte, al mateix escenari a l’aire lliure, es realitzaran els workshop de Denislav Valentinov i de Dínamo Danza, oberts a tot el públic. A les 20.00 hores prendrà el protagonisme la primera jornada de dansa breu, en el Auditori, a càrrec de companyies d’Alemanya, Bulgària, Madrid, el Marroc i Navarra, a la qual seguirà una festa de disfresses en el pub Vil, que començarà (23.00 hores) amb la representació de Give it a spin, de Pisando Ovos (Galícia), i seguirà amb Nit dance, amb la temàtica Cigne negre.

Diumenge, la Dansa en família pren l’Auditori, amb els mallorquins de Cia. Baal (11.00 h.). Una hora més tard, la Dansa al carrer serà protagonista en la plaça Major, amb dues companyies arribades des de Sevilla, que precediran la II Jornada de Dansa breu, que se celebrarà a l’Auditori, amb grups arribats des de Catalunya, València i Madrid. La clausura tindrà lloc a les 20.00 hores. H

Lloc: Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner i paratge natural del Termet.

HORAri: Vesprada del 3 de juny; i matí i vesprada del 4 i 5 de juny).

DIRECCIÓ: Pepa Cases.

patrocina: Cultura.