La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la convocatòria de les subvencions per al desenvolupament dels plans d’especialització esportiva al Complex Educatiu de Xest, per a l’any 2019.

La quantia destinada per a aquestes subvencions ascendeix a 475.000 euros, la qual cosa suposa augmentar-ne un 19 % respecte a 2018.

Aquestes ajudes s’apliquen a les federacions esportives que desenvolupen la seua activitat dins de l’àmbit competencial de la Generalitat, i com a requisits, entre altres, aquestes hauran de desenvolupar un pla d’especialització esportiva al Complex Educatiu de Xest, així com matricular, a l’inici de curs, i mantindre’l durant tot l’any, un grup d’alumnes esportistes en l’etapa de Secundària o Batxillerat, el nombre del qual serà de 10 a 36 alumnes en els esports individuals i de 12 a 40 pel que fa als esports d’equip.

Els plans d’especialització esportiva contribueixen a compaginar l’activitat acadèmica amb la preparació per a l’esport d’alt nivell. El termini per a presentar sol·licituds acaba el 31 de gener.