La província de Castelló ja té tot un subcampió d’Espanya de frontenis en categoria cadet. L’alcorí Alejandro García Agredano va tindre una gran actuació en el Campionat Nacional Escolar que es va disputar a Carlet (València), on només el va superar el representant de Canàries.

Amb 16 anys, el jove juga en el Club Frontenis l’Alcalatén en categoria absoluta, i guanya a rivals de més de 18 anys, però al no haver-hi esports escolars a l’Alcora, per a aquesta competició va haver de ser cedit per a competir formant part del Club Frontenis Castellón, en representació del Club Frontenis L’Alcalaten. Allí va ser l’únic membre de la selecció valenciana que va anar superat rivals fins arribar a la final.

Entrenat a l’Alcora per Sergio García i a Castelló per José Manuel García, Alejandro és a punt d’aconseguir el doblet amb el Club Frontenis l’Alcalatén, pujar de Segona divisió provincial absoluta a Primera provincial, i a títul individual, quedar campió del rànquing de Segona, on aquesta temporada ha guanyat 17 dels 20 partits disputats.

El jove es va iniciar en el tenis entrenat pel seu oncle Sergio García, i amb 10 anys va començar amb el frontenis, mantenint sempre la seua confiança en el mateix entrenador, que ha consolidat la seua tècnica en els dos esports. Entrena un parell de dies o tres per setmana, i dedica els caps de setmana a competir, els dissabtes pel matí en categories escolars i per la vesprada en l’absoluta.

palmarès / A més del subcampionat nacional ha guanyat el Màster Provincial absolut en Segona, el Campionat de Festes del Crist de l’Alcora 2018 en Divisió d’Honor, i la Lliga Provincial de Castelló en Segona, entre d’altres tornejos. I la propera temporada ja prepara la seua incorporació al Centre de Tecnificació de València, per començar a entrenar amb pilota olímpica, una modalitat en la qual es pot competir a escala mundial, a banda dels oberts nacionals.

Fa poc va ser rebut a l’ajuntament per l’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, i la regidora d’Esports, Ana Huguet, els quals el van felicitar per l’important èxit aconseguit amb el subcampionat d’Espanya. Alejandro va estar acompanyat pel seu entrenador i sa mare, i des de l’Ajuntament el van animar a que continue amb el mateix experit de superació i demostrant a més que es poden compaginar els estudis amb l’esport aconseguint sempre bons resultats.