La jove jugadora de base del Balonmano Castellón Bianca María Caba va viure un somni del 2 al 7 de gener, quan va participar amb la selecció valenciana infantil en el Campionat d’Espanya per seleccions autonòmiques a Santander, on les valencianes van aconseguir el bronze en guanyar la final pel tercer lloc a Castilla-La Mancha per 19-23.

Per a Bianca ha sigut un llarg camí arribar fins ací, ja que tot i començar a practicar handbol amb 8 anys, va tardar diverses temporades en jugar un partit amb l’equip infantil femení del BM Castellón.

La jove va jugar primer una temporada amb l’aleví, on era l’única xiqueta, però «tots els entrenadors i els companys em van donar molt de suport i això em va ajudar».

L’any següent es va incorporar a la dinàmica de l’infantil femení, però com només tenia 10 anys «no podia competir, així que vaig passar la temporada entrenant amb elles i sempre donava el màxim». Per això Bianca diu que «no oblidaré mai el primer partit oficial que vaig disputar, estava molt motivada ja que per fi tenia l’oportunitat de jugar».

En els seus inicis la jugadora feia d’extrem dret, però a mesura que va anar millorant va passar al lateral i de vegades també fa de central ja que té l’avantatge de ser esquerrana. Destaca a més per la seua capacitat de sacrifici, pel joc en equip i un potent llançament.

primera convocatòria / Fa dos anys ja la van cridar per a entrenar amb la selecció «però com que era infantil de primer any i no tenia prou experiència al final no em van escollir». Però durant el 2019 es van succeir noves convocatòries. «Aquesta vegada em veia més preparada, així que em vaig deixar la pell en cada sessió per a poder complir el somni d’estar amb la selecció valenciana».

El Nacional ha sigut «una experiència nova i meravellosa, en la qual les jugadores hem fet molta pinya, i la competició va estar molt renyida, en semifinals vam perdre per un gol davant Navarra (22-21) però en la final pel tercer lloc vam eixir a per totes».

Però sobretot Bianca no oblidarà el partit del 4 de gener, el dia del seu 14é aniversari. «Tot l’equip em va fer somriure cada moment del partit i a més vam passar a quarts, així que ho vam celebrar molt».