El Club de Rugby Castelló viu un dels seus millors moments, i les dones hi tenen molt a dir.

Des de fa uns cinc anys el club ha recuperat l’equip femení que ja va tindre temps enrere, i que s’havia perdut fins llavors.

Aquesta nova etapa ha agafat molt prompte embranzida, amb una evolució molt ràpida i positiva. Tant és així que enguany han disputat la tercera temporada consecutiva en competició oficial, després d’uns inicis en els quals només podian jugar amistosos per manca de jugadores.

Aquesta temporada l’equip femení s’ha consolidat de manera ràpida en la Primera Territorial de la Comunitat Valenciana, i després d’una primera fase molt brillant, en la que van guanyar tots els partis, el darrer cap de setmana van tancar la competició en el quart lloc. Les jugadores que dirigeix Pablo Salvador van perdre en semifinals amb el Tecnidex i en el partit pel tercer lloc només van cedir per un ajustat 19-17 davant l’Universitat Catòlica de València.

Però no només l’equip femení està creixent, sinó que cada vegada les joves castellonenques s’interessen més prompte per aquest esport. Així, aquesta temporada el club té quatre xiquetes en equips mixtes.

La benjamina és Martina Gastaldo, que amb només 12 anys ja té una gran trajectòria esportiva a l’esquena. És filla del vicepresident, Sergio Gastaldo, i porta dins del món del rugbi des que va poder sostindre un baló. Aquesta és ja la seua tercera temporada defensant els colors del Rugby Castelló. Sempre s’ha mostrat com una líder per al seu grup i ha defensat posicions amb grans responsabilitats.

En l’equip sub-14 trobem Ana Comin i Waleska Lahoz, cosines germanes que donen un toc femení al seu equip i, tot i ser el seu primer any al club, estan mostrant-se com a dues importants revelacions, deixant ben clar que donaran molt que parlar.

Per últim, Lara Liñan forma part de l’equip sub-16 en la que serà la seua darrera temporada abans de passar al sénior. Ara segueix gaudint amb els que han sigut els seus companys de batalla les tres darreres temporades, en les quals ha compartit camp amb ells. Lara, que juga de davantera a la primera línia, va començar aquesta temporada com una dels capitans de l’equip i és una jugadora molt dura i treballadora.

La presència femenina en el Club de Rugby Castelló és determinant, ja que per primera vegada en la seua història el club està presidit per una dona, María Lydia Sánchez, qui encapçala una directiva en la que des que es va iniciar aquesta temporada hi ha paritat, amb un 50% d’homes i de dones. «Tots tenim molta il·lusió i ganes de treballar perquè aquest club continue creixent», explica.

Bona part d’eixos esforços es dirigeixen a que «la propera temporada pugam duplicar el nombre de xiquetes en els equips mixtes, amb les mateixes ganes i motivació que les que tenim ara», afirma la presidenta.