El Villarreal CF és pioner en les activitats que desenvolupen les habilitats motores, cognitives i emocionals en els més menuts. Mariam Vera, coordinadora de psicomotricitat del Villarreal CF, recorda els inicis d’aquesta activitat al club groguet: «Quan va començar el Curs de Psicomotricitat al Villarreal, fa més de deu anys, érem l’únic club que tenia un servei així».

La coordinadora d’aquesta activitat remarca també la gran resposta que obté aquest curs: «Sempre ens movem entorn dels 100 alumnes, tot i que hi ha molts equips de la zona que ja ofereixen aquest servei».

Aquestes activitats especials sempre estan pensades perquè xiquets d’entre tres i sis anys d’edat progressen en diferents àrees físiques i cognitives. «La psicomotricitat et dóna unes pautes motrius perquè el xiquet es desenvolupe motriument amb garanties en qualsevol àmbit. No té perquè ser específicament per al futbol», assegura Mariam Vera.

LLIBERTAT D’ELECCIÓ // La llibertat del curs és molt àmplia, no en va, depenent de l’elecció de cada pare o mare, els xiquets tenen la possibilitat de dur a terme les seues activitats un o dos dies a la setmana. D’aquesta forma són els progenitors els que trien una activitat adequada per a un sa esplai per al creixement del seu fill o filla.

A més, el curs té obertes les seues portes a tots i totes: «Estem oberts a que vinga qualsevol xiquet o xiqueta, independentment de la seua capacitat o habilitats. Poden venir i de tres a cinc anys pertànyer al Villarreal CF».

Aquesta activitat en edats tan primerenques mitjançant el joc, l’activitat física i les activitats d’expressió impliquen una participació dels alumnes a nivell intel·lectual, físic, social i emocional que va enfocada a la pràctica d’un esport intel·ligent d’àmplia base soci-motriu i de treball en grup com és el futbol.

TOT UN HOBBY // Al final, l’objectiu d’aquestes activitats és el de desenvolupar diverses facetes en els xiquets i xiquetes que hi participen, des d’habilitats motrius a les cognitives, però sempre fent especial èmfasi en les socioafectives. «El fonamental és cuidar-los, tractar-los bé, que vinguen contents i que gaudeixen. El que intentem és generar una afició i que vinguen amb ganes de passar-ho bé junt als seus companys», conclou la coordinadora de psicomotricitat del club groc.