UNA PEL·LÍCULA:

GLADIATOR.

UN LLIBRE:

HISTORIA DE UNA ESCALERA.

UN MENJAR:

MACARRONS.

UN VIATGE:

LONDRES.

UN ARTISTA:

DAVID BISBAL.

ANY I LLOC DE NAIXEMENT: 2002 (17 ANYS), ALMASSORA.

ESTUDIS: ENGUANY FA SEGON CURS DE BATXILLERAT A L’IES ÁLVARO FALOMIR D’ALMASSORA.

TRAJECTÒRIA: OR EN EL CAMPIONAT D’ESPANYA SUB-18 DE PISTA COBERTA EN TRIPLE SALT. PLATA EN EL NACIONAL SUB-18 A L’AIRE LLIURE DE TRIPLE SALT. SEGON EN LA COPA IBÉRICA SUB-18 2019. TERCER EN LA COPA D’EUROPA DE CLUBS SUB-20.

El jove d’Almassora Francisco Manrique Mingol segueix en el Playas de Castellón les passes del plusmarquista nacional de triple salt i company al club castellonenc Pablo Torrijos. L’any passat es va proclamar campió d’Espanya sub-18 en pista coberta i també va ser subcampió a l’aire lliure.

—Després de guanyar el Nacional en pista coberta, com vas afrontar la competició a l’aire lliure?

—Portava una bona temporada, així que confiava en pujar al podi però no tant en ser primer.

—Com van ser les dues competicions nacionals?

—Van ser molt diferents. Tot i que quasi vaig saltar el mateix, 14,59 metres en el primer i 14,58 en el segon, a València vaig anar tot el temps quart i en el darrer salt em vaig posar primer, així que va ser molt emocionant. A Castelló anava cinqué i en el penúltim salt ja em vaig posar segon.

—Com vas viure el segon Nacional a les pistes de Gaetà Huguet?

—Va ser molt especial perquè és la meua pista, porte sis anys entrenant ací i a més, tindre a la meua família i la meua gent en les grades em va motivar molt. Ens agrada competir a l’estranger perquè són experiències molt boniques, però fer-ho a casa et dona més seguretat i confiança perquè coneixes l’ambient.

—Van ser els dos nacionals els millors moments de la temporada?

—També em quede amb la Copa Ibèrica, una competició internacional en la qual vam competir a Madrid els dos primers del Nacional a l’aire lliure, on també vaig ser segon però sobretot vaig fer la meua marca personal, 14,69 metres.

—Quina creus que va ser la clau per a aconseguir eixa marca?

—Estava molt motivat. Em quedava només un salt, i com que l’objectiu era la marca, ho vaig donar tot.

—Com vas viure la teua participació en l’Europeu sub-20 amb el Playas de Castellón?

—L’estiu anterior vaig parar, però aquest només ho vaig fer durant un parell de setmanes. Estava molt bé físicament però no esperava que em convocaren. Va ser una experiència molt bona, des del viatge, que vam fer en autobus per tota Espanya fins a Portugal, i a més tant l’equip com jo vam ser tercers.

—Quins objectius tens enguany?

—Tractaré de repetir el títul nacional en pista coberta i d’aconseguir-lo a l’aire lliure, però el gran objectiu és saltar 15 metres.

—Com tractes d’aconseguir-ho?

—Entrene amb Claudio Veneziano i Jorge Gimeno per a arribar el millor possible al mes de març, que es quan arriba el primer nacional.

—Quins triplistes admires?

—Pablo Torrijos, Jonathan Edwards i Christian Taylor.