UN ARTISTA:

ARCE PERRO VIEJO.

UN ESPORT:

JUDO.

UN MENJAR:

PIZZA.

UN VIATGE:

BÈLGICA.

UN SOMNI:

PARTICIPAR EN UNS JOCS OLÍMPICS.

ANY I LLOC DE NAIXEMENT: 2003 (15 ANYS), NULES.

ESTUDIS: CURSA TERCER DE LA ESO A PENYETA ROJA.

TRAJECTÒRIA: CAMPIÓ D’ESPANYA INFANTIL A L’AIRE LLIURE 2016. CAMPIÓ D’ESPANYA SUB-16 EN PISTA COBERTA 2018. RÉCORD D’ESPANYA CADET D’HEXATLÓ AMB 4.253 PUNTS A L’AUTONÒMIC 2018.

El nuler Marc Recatalà Rubio està vivint sens dubte la seua millor temporada com atleta del CA Playas de Castellón. Format a Penyeta Roja, ha batut el rècord d’Espanya sub-16 d’hexatló al campionat autonòmic el darrer febrer, i després es va proclamar campió d’Espanya sub-16 d’hexatló en pista coberta.

—Com vas arribar a l’atletisme?

—Quan tenia 9 anys vaig participar als Jocs Esportius a Nules i em van proposar presentar-me a les proves de Penyeta Roja, on estudie i entrene des d’aleshores.

—Et va costar deixar la teua família per a estar intern?

—La primera setmana va ser un poc rara, però després t’acostumes. Veig a la meua família tots els caps de setmana i a Penyeta estic amb els meus amics de classe.

—Com et vas orientar cap a les proves combinades?

—Quan va tocar triar una disciplina, com que en quasi totes ho feia prou bé, vaig triar combinades.

—Quina disciplina prefereixes?

—El disc, perquè l’he feta des de xicotet i sempre m’ha anat bé.

—Quines et costen més?

—La perxa i la javalina.

—Què és el més important per a fer bones marques?

—Si el dia abans menges bé i dorms bé, això es nota a la competició. També has d’estar concentrat en la prova que vas a fer, no pensar en la resta i estar molt atent per a no fallar en els aspectes tècnics.

—Esperaves aconseguir el rècord d’Espanya sub-16 d’hexatló?

—Sí confiava en aconseguir més de 4.000 punts, però no tants. El primer dia la competició em va anar molt bé i l’entrenador ja em va dir quines marques havia d’aconseguir per a batre el rècord de 4.221 que tenia un altre atleta del Playas, Izan Ahicart.

—Quins objectius tens ara?

—Aquest cap de setmana participe a l’autonòmic a l’aire lliure, al qual arribe justet després d’una lesió. Però el gran objectiu és el Nacional a l’aire lliure, on també buscaré el rècord ja que se’m donen molt bé els llançaments.