El gol corre per les venes de Juan Carlos Arana, un davanter talentós i corpulent que sempre té la porteria entre cella i cella. En la seua segona campanya a l’escola del Villarreal CF, Arana, amb 13 gols al seu caseller, s’ha consagrat com la màxima referència ofensiva d’un juvenil A i l’ha guiat amb les seues dianes a ser un aspirant al sempre dur i competit Grup VII de la Divisió d’Honor Juvenil.

Aquest atacant canari de tan sols 19 anys va sortir de territori insular sent ben menut, amb el somni de formar-se per aconseguir ser futbolista professional: «Vaig començar a donar-li cops de peu a una pilota a l’equip del meu barri, la UD Coloradas. D’ací vaig passar a jugar al Viera i el Accoddeti, els dos clubs de Las Palmas, la meua ciutat natal. Sent aleví, es va fixar en mi la UD Las Palmas i, dos anys després, vaig recalar al Real Madrid. Després de quatre temporades a Valdebebas, em vaig enfundar l’elàstica matalassera. Abans de venir ací, al Villarreal, vaig tornar a Las Palmas per jugar al Viera».

SACRIFICI PER UN SOMNI // En la seua carrera, Juan Carlos Arana compta els seus gols per centenars i ha alçat un bon grapat de títols, però no tot han estat alegries i bons moments. Com tot esportista, acostumat a la pressió i al sacrifici, ha tingut moments durs, d’aquells en els quals es creix no només com a futbolista, sinó també com a persona: «Porte molts anys fora de casa i de vegades penso en tots els bons moments que m’he perdut al costat de la gent que estime. És dur, però és un sacrifici que fem per gaudir de la nostra passió. D’altra banda, en l’aspecte esportiu també vaig viure un moment complicat quan vaig fitxar per l’Atlético de Madrid. M’esperava una altra situació i, al final, vaig prendre la decisió d’eixir i tornar a casa per jugar al Viera de nou. Vaig recalar en un club familiar i que conec bé per tornar a gaudir del futbol, que és el que necessitava. Vaig donar un pas enrere per donar dos cap endavant, perquè al cap de poc vaig acabar venint al Villarreal CF», explica.

UN PAS ENDAVANT // Arana valora molt positivament el seu desembarcament al Submarí Groc: «Em va semblar un repte molt il·lusionant i amb moltes opcions de futur. El Villarreal és un club que aposta per la base i que em brindava l’oportunitat d’aprendre i acabar sent professional. El meu objectiu és ser futbolista del primer equip al Villarreal i marcar gols a l’Estadi de la Ceràmica. Si ho aconsegueixo, després ja tindré temps d’escollir una professió vinculada a l’esport, que és la meua passió en la vida».

Finalment, Arana, que té el suport patern molt present en el seu dia a dia, segueix una equilibrada rutina que li permet compaginar la seua activitat esportiva al juvenil A del Villarreal amb els llibres i els apunts: «Entrene cada matí a la Ciutat Esportiva i per les tardes estudie a una acadèmia per a obtenir el títul de batxillerat. Em considere una persona amb aficions molt habituals. Com a tots, m’agrada passar temps amb els meus amics, anar al cinema, però sobretot veure partits de futbol, ja siga en televisió o assistint a qualsevol camp proper a Vila-real».