+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

ciclisme

Aula Ciclista unirà esport i educació als centres

 

Vicent Marzà. -

M. M.
24/02/2018

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport posarà en marxa el programa Aula Ciclista a les escoles i instituts valencians, i s’adreça a l’alumnat que cursa 5é o 6é d’Educació Primària i/o 1r o 2n d’Educació Secundària Obligatòria.

El conseller Vicent Marzà ha explicat que «Aula Ciclista uneix esport i educació de la mateixa manera que altres projectes com Pilota a l’Escola i Esport a l’Escola». En aquest sentit, recalca que «pensem que és un programa excel·lent perquè, a banda de divulgar entre l’alumnat el coneixement del ciclisme, fomentarà l’ús de la bicicleta com a model de mobilitat sostenible, així com els avantatges per a la salut que té el desplaçament amb bici, l’estalvi econòmic que suposa i el respecte al usuaris».

L’activitat es desenvoluparà mitjançant unitats didàctiques amb sessions teoricopràctiques, en l’horari lectiu. Cada unitat constarà de dues sessions d’una hora de durada cadascuna. Una primera en la qual l’alumnat rebrà formació sobre vida saludable, seguretat viària, ús de la bicicleta i el ciclisme com a esport. I una segona, amb exercicis pràctics sobre l’ús de la bicicleta, en què es recorrerà un circuit urbà on l’alumnat s’enfrontarà a situacions quotidianes per a dominar la normativa viària i el maneig de la bicicleta.

Per a això, la Conselleria convocarà, en els pròxims dies, subvencions destinades a entitats privades sense ànim de lucre per a dur avant el programa, amb un pressupost de 200.000 euros.