La localitat de la Vall d’Uixó va viure el darrer diumenge la gran festa de la gimnàstica artística femenina provincial amb la celebració de la fase de Castelló dels Jocs Esportius, classificatòria per al campionat autonòmic.

Una competició en la qual van participar 150 gimnastes de clubs de poblacions com Orpesa, Benicàssim, Castelló, Almassora, Onda, Betxí o Vila-real. La Vall d’Uixó va estar representada per 24 xiquetes del Club Gimnàstic La Vall, que a més va organitzar aquest esdeveniment esportiu al Poliesportiu Municipal.

En una intensa jornada de gimnàstica artística hi van competir les categories minibenjamí, prebenjamí, benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil. Les participants van haver de realitzar exercicis en tres modalitats de les quatre que té aquest esport: equilibri, salt i sól. Les deu primeres de cada categoria es van classificar per a l’autonòmic del 13 de maig.

Per part dels amfitrions, en cadet Ainhoa Naranjo va ser segona en sól, primera en salt i tercera en barra, amb un segón lloc a la general. En infantil Lua Ruiz va guanyar en salt, mentre que en aleví Blanca Molés va ser primera en barra i a la general, i Andrea Mocete, segona en sól.

A més, en benjamí Malak Moussaif va ser tercera en barra i quarta a la general, i en mini benjamí África Matos va ser campiona amb un primer lloc en barra, un tercer en sól i un altre tercer en salt, mentre que Abril Díaz va ser quarta a la general amb dos primers llocs en salt i en sól. En aquesta categoria va destacar a més el Gym-Sport Onda, amb Carla March segona a la general i Keira Aguilar, tercera.

En prebenjamí la millor va ser Laia Macián, del Club Benicàssim, i el podi el van completar duest gimnastes més del Gym-Sport Onda, Rut Arrando, segona, i Lydia Villaplana, tercera.

L’equip d’Onda sí va aconseguir el primer lloc en benjamí amb Neus Herrera, seguida de la seua companya Elsa González, mentre que va ser tercera Laia Balaguer, del Club Vila-real.

En aleví a la local Blanca Molés li van seguir Berta Villar, del Club Benicàssim, i Paula García, del Gym-Esport Onda, mentre que en infantil va dominar Julia Puig, del Club Benicàssim, a la qual van acompanyar al podi les gimnastes del Club Betxí Ariadna Monclus i Alba Franch.

Per últim, en categoria cadet va guanyar María Segarra, de La Plana, seguida de la gimnasta local Ainhoa Naranjo i Anna Llorens, del Club Vila-real.