La #CanteraGrogueta acomiada un any ple d’alegries. Diversos ascensos de categoria, títols de lliga i sobretot gols i més gols. Els diversos equips groguets han protagonitzat inesborrables moments durant el transcòrrer d’un any per al record. A més, molts jugadors del futbol base groguet han portat la selecció espanyola al més alt en les seues respectives categories. El doblet històric del juvenil A, el triple ascens dels equips femenins, la gran temporada del Villarreal B, els campions de lliga de l’infantil A, de l’aleví A i del benjamí A, i la creació de la Villarreal Academy. Grans moments que quedaran escrits en la història del Villarreal CF.

1. Doblet del juvenil A

El juvenil A va signar un any sobresalient per a la Cantera Grogueta. El conjunt de Miguel Ángel Tena va aconseguir un doblet històric, en proclamar-se campió del Grup VII de la Divisió d’Honor i de la Copa del Rei Juvenil. Guanyar per primera vegada el títol coper va ser la cirereta a una campanya quasi perfecta. Els groguets van superar amb solvència en la final de la Copa del Rei a l’Atlético de Madrid per 3-0. Els gols van ser obra de Jorge Galdón per partida doble i de Fernando Niño. Per si fos poc, els jugadors groguets van acaronar el triplet, en caure a la final de la Copa de Campions davant el Real Zaragoza després de la loteria dels penals.

2. L’aleví A triomfa a Miami

L’aleví A va realitzar una magnífica campanya en la qual van aconseguir el campionat de SuperLliga Aleví. La regularitat va ser la clau del seu èxit, 28 victòries en 30 partits i una única derrota, sumant un total de 83 punts que els van servir per a guanyar el títol. El màxim realitzador del campionat va ser groguet. David Beltrán va anotar 27 dianes per a aconseguir el premi de golejador de la categoria. El conjunt aleví també va sumar al seu palmarés la Villarreal Yellow Cup Miami, la qual va aterrar a terres floridanes per primera vegada. Davant l’expectació de més de 3.000 assistents, el Submarí Groc va derrotar en la final el New York Red Bull per 2-1. L’equip groguet va guanyar un torneig el qual, impulsat pel club amb el suport de LaLiga, va convertir Miami durant un cap de setmana en l’epicentre del futbol base nordamericà. A més, el talentós conjunt groguet va completar una meritòria actuació en les diverses edicions de LaLiga Promises.

3. El benjamí A, de luxe

El benjamí A va aconseguir el títol de campió de la SuperLliga Benjamí en un ajustat campionat que va competir fins el darrer moment davant el Levante UD. Com a final de la seua gran temporada, el conjunt groguet també va guanyar la Costa Girona Cup en vèncer en la final el Deportivo Miami per 3-1. Un altre dels equips groguets, el prebenjamí A, també va alçar el preuat trofeu en superar en la final per 6-1 el FC Racing Blanenc.

4. L’infantil A, de rècord

L’infantil A va cuallar un any per al record. La seua temporada va ser impecable, aconseguint el primer lloc amb molta claredat. Els números parlen per ells: 11 punts de distància amb el segon classificat, 100 punts, 33 victòries i només una derrota. En l’aspecte anotador, Juan Enrique Herrero va ser el màxim golejador del campionat marcant l’impressionant xifra de 49 goles en 34 partits disputats. A més, també es va situar en el tercer esglaó del podi dels millors realitzadors un altre jugador groguet, Unax del Cura, que va marcar un total de 26 gols.

5. Nou ‘play-off’ per al filial

El Mini Submarí es va classificar per segona vegada consecutiva per al play-off d’ascens a Segona Divisió. L’equip dirigit per Miguel Álvarez va realitzar una destacada temporada regular i va quedar en tercera posició del Grup 3 de la Segona Divisió B amb 62 punts. Degut a aquest magnífic rendiment, diversos jugadors importants, com Samu Chukwueze, Manu Morlanes i Xavi Quintillà es van unir a la dinámica del primer equip, jugant minuts i comptant amb la confiança de Javi Calleja. El filial groguet va ser líder de la categoria de bronze del futbol espanyol durant onze jornades, tot i que no va poder mantindre aquest nivell en la fase d’ascens. El segon equip del Villarreal CF va caure en primera ronda davant l’UD Melilla. Tot i l’eliminació, els joves jugadors groguets van competir fins el darrer minut de la temporada i van oferir una excel·lent imatge.

6. El Cotif més groguet

Quatre canterans del Villarreal CF es van proclamar campions del Cotif celebrat a l’Alcúdia. Iván Morante, Álex Baena i Diego Collado ho van fer amb Espanya Sub-20, mentre que Aixa Salvador va guanyar el trofeu amb Espanya sub-19. Álex Baena va marcar en la gran final i posteriorment va ser guardonat amb el premi a millor jugador del torneig. Per si fora poc, Baena i Morante, quatre mesos abans del torneig Cotif, es van adjudicar el Torneig Eslovàquia i la Copa Atlàntic amb la selecció espanyola.

7. Gelardo, al Mundial sub-17

El juvenil Aitor Gelardo va ser convocat amb Espanya sub-17 per al Mundial celebrat a Brasil. El groguet va cuallar un molt bon campionat i va arribar fins els quarts de final del torneig.

8. Triple ascens femení

La secció femenina del Villarreal CF va viure un any per al record. El femení A, el femení B i el femení C van aconseguir un triple ascens que quedarà per sempre en la memòria dels aficionats groguets. El primer equip es va fer amb una plaça en la nova Primera B, el filial va aconseguir l’ascens a Segona Divisió i el tercer equip va pujar a Primera Regional. Els excel·lents resultats aconseguits durant el darrer curs van posar de manifest la decidida aposta del club groguet pel futbol femení.

9. Nerea Vicente

L’exjugadora del Villarreal CF Nerea Vicente va ser convocada amb Espanya sub-17 per a disputar el Trofeu de l’Atlàntic, un dels majors campionats de seleccions en categories inferiors. La canterana grogueta va ser titular i va disputar 76 minuts de la gran final que la va enfrontar al combinat autonòmic de les Illes Canàries (4-1).