La localitat de Nules té des de fa uns pocs mesos un nou club per a tots els joves que vulguen iniciar-se en la gimnàstica rítmica.

El darrer 17 de març el club Balkan Nules va fer la seua presentació en societat, amb la primera exhibició dels seus gimnastes al saló multifuncional. Des de les més xicotetes fins a les més majors, van realitzar 12 balls per a mostrar tot el que han aprés des de l’inici del curs i van rebre els seus primers uniformes, a més d’alguns obsequis i llepolies.

Sota la direcció de Doriana Ivanova, entrenadora búlgara amb la titulació de nivell autonòmic, el nou club es va posar en marxa el darrer octubre amb un primer grup d’unes 15 xiquetes, el qual es va duplicar al gener i ara tenen ja unes 40 xiquetes dels 4 als 13 anys, i un xiquet de 9 anys, Mario Oliver. Fins i tot l’entrenadora explica que «hi ha més xiquets que s’han interessat per practicar, i la veritat és que la gimnàstica masculina cada vegada s’està promocionant més i té més demanda»

Doriana es va iniciar amb aquest esport als tres anys i amb set va deixar la seua família per a continuar la seua formació esportiva. Va vindre a Espanya amb 15 anys i ara ha posat en marxa «un projecte il·lusionant».

Ara realitzen els seus entrenaments al gimnàs de l’IES Gilabert de Centelles, dimarts, dijous i divendres, les més joves de fins a 7 anys de 17.30 a i les més majors, des dels 8 anys, de les 18.30 fins les 20.00 hores.

Aquest mes de juny els veïns de Nules tindran una nova oportunitat per a veure l’evolució d’aquestes noves gimnastes. Així, el proper diumenge 10 oferiran una Gala de Gimnàstica Rítmica al parc l’Estany de la platja de Nules, en horari de matí, a les 11.00 hores, en un acte el qual es completarà amb una exhibició de Zumba Kids Artana.

Aquesta gala, en la qual col·laboren la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Nules i Caixa Rural Nules, també tindrà la seua vessant solidària, ja que serà a benefici de Manos Unidas.

A més, tenen en projecte organitzar una escola d’estiu al juliol durant tres o quatre dies a la setmana. Però el gran objectiu és poder començar a competir el proper curs als Jocs Esportius.

La seua entrenadora explica que «hi ha xiquetes a les quals es veu ja amb més potencial, però ara el que més importa és que s’ho passen bé i aprenguen el màxim sense gens de pressió».

Per a més informació sobre les activitats d’aquest club, es pot enviar un correu a l’adreça balkanritmica@gmail.com.