NOM DEL CLUB:

CLUB ESPORTIU FUTBOL BENICATÓ.

ANY DE FUNDACIÓ:

2004.

PRESIDENT:

JAVIER SORRIBES.

TERRENY DE JOC:

NOULAS ANTONIO PÉREZ BALADA.

EQUIPACIÓ:

BLAVA I ROJA.

PRIMER EQUIP:

SEGONA REGIONAL. GRUP III.

El Club Esportiu de Futbol Benicató de Nules va encetar la temporada 2017-18 amb la presentació de tots els equips a l’estadi Noulas Antonio Pérez Balada.

Enguany mantenen un equip femení i un d’amateur en Segona Regional, a més de quatre equips de base. però la gran novetat és que el club ha apostat els darrers mesos per introduir una nova metodologia, que té com a màxim representant el coordinador esportiu, el nuler Raúl Carreguí, i en la qual han tingut la col·laboració del Villarreal CF, ja que el club continua formant part d’Endavant Futbol.

El president del club, Javier Sorribes, explica que «des de fa un parell de temporades havíem perdut allò que identificava el joc dels nostres equips, el control de la pilota, i véiem que s’abusava de les pasades en llarg».

Així, des de la part final de la darrera temporada «hem apostat per una sèrie de canvis per a donar un pas més quant a la qualitat del nostre joc, de manera que quan els jugadors es facen majors, tinguen una millor qualitat tècnica en el seu joc».

Amb aquest objectiu, ara «tots els jugadors han de jugar un determinat nombre de minuts, per aprendre, i es prioritza un estil de joc molt grupa, mantindre la possessió i saber donar eixida al baló». Uns canvis que també passen per «oblidar-nos dels resultats, de voler guanyar a qualsevol preu, per a centrar-nos en la millora del joc».

Un objectiu que s’està complint, especialment pel que fa a l’equip aleví. Així, Javier Sorribes explica que «el joc dels alevins és el que més s’assembla al segell de qualitat que volem per als nostres equips, són els que millor s’han adaptat per ara a aquesta proposta d’un estil de futbol reconeixible i caracteritzat pel bon tracte al baló».

El club també està organitzant els darrers anys el Trofeu Sant Xotxim de Futbol Base, que té lloca a l’inici de la temporada coincidint amb les festes del barri de Sant Xotxim. En 2017 el torneig va complir la seua cinquena edició amb la participació de l’Andiamo Vila-real i el CF Platges de Moncofa.