Els jugadors del benjamí C arriben a la Ciutat Esportiva, però al contrari que la resta de dimarts, aquesta vegada els futbolistes no acudeixen per a exercitar-se, sinó per a jugar un partit de lliga. En la motxilla, en lloc de la roba d’entrenament, brilla l’equipació grogueta, la dels dies importants.

Al vestuari regna la concentració quan, normalment, en la prèvia dels partits, s’escolten tot tipus de bromes entre els jugadors i els tècnics. Està a punt de començar la xarrada tècnica. Els entrenadors, Manu Cheza, Jordi Francisco, Cristian Sánchez i Jorge Usó, prenen la paraula davant l’atenta mirada dels joves. «És un partit molt important, arribem en una bona dinàmica i tenim una gran oportunitat per a seguir així», explica un dels preparadors, abans de començar a impartir conceptes tàctics sota un novedós sistema de pregunta-resposta que s’utilitza sempre en la #CanteraGrogueta i que busca la interacció i la máxima implicació i enteniment dels futbolistes.

«Com hem de jugar?», pregunta un altre dels tècnics. Les respostes es succeeixen: «Hem de jugar amb amplària», «també ser incisius a l’atac», exposen amb convicció dos dels futbolistes, amb el suport i la reafirmació dels companys. «Teniu ganes de jugar? Esteu preparats?». Arriba el moment de saltar a la gespa.

Després de l’escalfament, els tècnics comuniquen el huit inicial amb el qual formarà el benjamí C davant el Nuevo Salesianos Burriana. Sona el primer xiulit de l’àrbitre i comença el partit. El duel no arranca bé per al Villarreal. En el minut 12, l’equip borrianenc es posa per davant en el marcador. Menys de deu minuts després, arriba el 0-2.

Lluny d’agafar por, els groguets reaccionen i Bruno Broch retalla distàncies en l’electrònic amb un gol quasi al descans. Durant l’intermedi, els jugadors acudeixen a la banqueta i reben les intruccions dels tècnics, els quals els feliciten pel joc i els animen a no abaixar els braços i tractar de remuntar el partit davant un gran rival. «Vinga, xics. Sí es pot».

Els jugadors del benjamí C eixen amb moltes ganes al camp per a jugar la segona meitat. Els groguets es fan amb la pilota i acumulen, sense sort, diverses ocassions que no troben l’arc rival. El partit està a punt d’acabar, però els incansables jugadors continuen provant-ho.

Quan queden pocs segons per a la fi del partit, Carlos Felipe empata el xoc amb un gran gol in extremis. El benjamí C iguala el partit i es desferma l’alegria entre els joves jugadors de l’equip groguet, que ho celebren amb ganes. El punt aconseguit no només va servir per a allargar les bones sensacions del Submarí, sinó que va ser un gran premi a la insistència i a la fe.