El futbol base obre una nova etapa a Borriana, on el darrer dijous es va oficialitzar la fusió dels clubs Burriana Fútbol Base i CD Salesianos Burriana pel que fa a les categories de futbol-11.

L’Atlético Burriana-Salesianos, que fins ara ja unia els dos clubs en juvenil, s’amplia així amb els cadets i infantils. Tal com explica Pepe Silles, secretari del CD Burriana Salesianos, «la idea és tindre aquesta propera temporada tres juvenils i un mínim de quatre cadets i quatre infantils».

Per la seua banda, Juan Manuel Carreguí, president del Burriana FB, destaca que «tant el nostre coordinador de futbol-11, Javi Prior, com el dels Salesianos, Raúl Muntean, continuaran treballant amb aquests equips, ara en l’At. Burriana-Salesianos».

Tots dos clubs assenyalen que ja feia anys que es volia potenciar la seua unió i ara ha sigut el moment oportú. L’últim pas es va donar en l’assemblea general extraordinària que es va celebrar aquest dijous als salons de Caixa Rural Burriana, on es va informar de la fusió en futbol-11 de les dues escoles de futbol base.

El motiu per a aquest important canvi és «fer un club més fort per a poder competir amb els més potents de la província», com destaca Silles. Així, Carreguí afegeix que «l’objectiu final és que els xiquets de Borriana puguen seguir practicant futbol aquí, sense haver d’anar-se’n fora a d’altres clubs de la província».

Per ara els dos clubs mantindran una estructura separada en el futbol-8, fins a categoria aleví. Aquests equips també podrien unir-se a mig termini, la qual cosa completaria la fusió dels dos clubs, tot i que encara no hi ha una data decidida i aquest darrer pas podria realitzar-se d’ací a diverses temporades.

De fet, els moviments al futbol base de Borriana no acaben aquí. Els directius dels tres clubs estan convocats a una nova reunió el proper dilluns 20 de maig, juntament amb la Regidoria d’Esports i els clubs Sorinthule i CD Burriana. El directiu d’aquest darrer, Miguel Ángel Bodí, confia que «en una o dues temporades tot el futbol base local estiga unit en només un club perquè puga ser més fort i el millor possible».