UNA PELÍCULA:

A TRES METROS DEL CIELO.

UN LIBRO:

EL CLUB DE LOS INCOMPRENDIDOS,

UNA COMIDA:

LA PASTA.

UN VIAJE:

ITALIA.

UN ARTISTA:

ZAYN MALIK.

ANY I LLOC DE NAIXIMENT: 2001 (16 ANYS), VILA-REAL.

ESTUDIS: CURSA PRIMER DE BATXILLERAT A L’IES SANTA MARÍA DE VILA-REAL.

TRAJECTORIA: HA PARTICIPAT EN TRES NACIONALS CADET, UN PER CONJUNTS I DOS INDIVIDUALS. TORNARÀ A PARTICIPAR EN EL PROPER NACIONAL INDIVIDUAL COM A SUBCAMPIONA AUTONÒMICA.

La gimnasta vila-realenca Elena Andrada Cinquea ha sigut l’única provincial classificada per al proper Campionat d’Espanya individual de gimnàstica rítmica en proclamar-se subcampiona juvenil al darrer Autonòmic amb un exercici de pilota com a membre del club d’Alqueries Pintor Sorolla.

—Com et vas iniciar en la gimnàstica rítmica?

—Vaig començar amb 9 anys perque m’agradava molt. Primer anava al club Aitana de Vila-real, i amb 12 anys vaig passar al Pintor Sorolla perque anava pujant de nivell.

—Què es el que més t’agrada de practicar aquest esport?

—Quan faig gimnàstica aconsegueixo desconectar de tot i a més he fet molt bones amigues.

—Quin és el teu aparell preferit?

—M’agrada més la pilota, m’ajuda a expressar-me millor. En canvi la cinta és el que menys m’agrada perquè he tingut experiències roïnes.

—T’esperaves aconseguir el subcampionat autonòmic?

—No, era molt difícil fer podi, jo només volia fer l’exercici sencer, sense errades, el podi era el que menys importava.

—Què suposa aquest resultat?

—Em vaig sentir molt contenta amb mi mateixa perquè era la primera vegada que feia un exercici sense errades amb pilota i no em podia creure que m’havia classificat per al Campionat d’Espanya.

—Tens experiència en Nacionals?

—Fins ara m’havia classificat una volta per conjunts i dues en competició individual amb cinta, sempre com a cadet. En el primer individual estava nerviosa perquè era el primer i en el segon se’m va fer un nus amb la cinta.

—Com afrontes el nou Nacional?

—Tractaré de fer-ho el millor possible, el més important és estar satisfeta amb el teu exercici.

—Quant acostumes a entrenar?

—Entrene cuatre díes a la setmana, tres hores cadascun, i enguany és difícil perquè he tingut una lessió al genoll i arrastre molesties. Però cal repetir i repetir, qualsevol exercici sempre es pot fer millor.