Diego López Fernández (Onda, 2003), promesa de la pilota valenciana i jugador del CPV Onda, es troba confinat en el seu domicili des que es va declarar l’estat d’alarma sanitària el pa-ssat 14 de març al igual que tots els esportistes. Com la gran majoria de joves espera amb moltes ganes el dia en què es puga tornar al trinquet i desenvolupar totes les seues capacitats, sobretot, en la seua modalitat preferida: l’Escala i Corda.

Al jove pilotari onder li va agafar la crisi sanitària en el seu millor moment de forma perquè estava jugant a un gran nivell i se li sol·licitava setmanalment en tots els trinquets de la Comunitat Valenciana per a fer de teloner en les partides de professionals. També a les competicions oficials estava mostrant aquest excelent moment, aplegant a la fase final Autonòmica dels XXXVIII Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana de frontó individual juvenil.

Amb el seu club estava jugant per primera vegada a la màxima categoria, l’Autonòmic de galotxa de trinquet-Trofeu El Corte Inglés, i volia disfrutar d’aquesta competició amb companys de formació de la mateixa localitat. En tecnificació també havia sigut seleccionat per jugar la lliga promeses Caixa Popular d’escala i corda, debutant amb una gran victòria en la seua primera partida amb els millors jugadors juvenils.

Pendent del futur

És possible que a finals de juny i juliol, aquestes competicions pugan tornar i Diego tractarà de fer un gran paper en les tres, on en poc de temps deurà de demostrar que als últims mesos ha estat entrenant i apretar, quant puga entrenar al trinquet, els aspectes tècnics que són fonamentals i no ha pogut entrenar-los com cal.

Diego d’Onda està marcant una època a la província de Castelló i actualment és el jugador que més medalles ha aconseguit en les competicions individuals als JECV. Si guanyara l’or a la fase final de categoria juvenil de frontó individual completaria un gran historial a les competicions de base.

I és que el passat estiu el jugador onder va aconseguir a Portugal alçar-se amb l’or europeu de la modalitat regna a nivell internacional, les Llargues, i amb dos subcampionats d’Europa: un en Joc Internacional i un altre en One Wall, amb les seleccions inferiors sub-17 i sub-19.

La pandemia del covid-19 ha obligat a suspendre el Mundial absolut de Pilota i els entrenaments on Diego anava també a participar en la dinàmica d’aquestos entrenaments a la modalitat de llargues, ja que en Portugal va demostrar unes grans condicions en la posició de banca de llargues, per seguir millorant i progresant amb vistes a futures competicions internacionals.

El seu dia a dia

Sense poder entrenar pel coronavirus, el jove jugador de pilota valenciana aprofita al màxim el temps a casa. Actualment, la seua jornada arranca amb el treball on line dels seus estudis de primer de Batxillerat.

A continuació realitza un primer entrenament matinal, en el qual alterna les sessions funcionals específiques de la seua modalitat esportiva i les funcionals genèriques amb sessions purament musculars amb la finalitat de millorar el seu nivell de força. La vesprada contínua amb estudi i treball de les diferents assignatures de l’IES Serra d’Espadà, i segueix amb una segona sessió d’entrenament amb un treball de record a nivell muscular, complementat amb sessions de velocitat, tant de desplaçament com gestual, bicicleta i cinta.