+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 
 

REPORTATGE

Un campió forjat a la província

El jugador del CPV Onda Diego López està marcant una època a Castelló H L’estiu passat va guanyar un or i dos plates a l’Europeu de Portugal H És el pilotari que més medalles ha aconseguit en les competicions individuals dels Jocs Esportius

 

Diego d’Onda, com li coneixen als trinquets de tota la Comunitat Valenciana, aprofita estos dies de confinament per a entrenar i estudiar al seu domicili. - MEDITERRÁNEO

Diego d’Onda, com li coneixen als trinquets de tota la Comunitat Valenciana, aprofita estos dies de confinament per a entrenar i estudiar al seu domicili. - MEDITERRÁNEO

Y. P. D.
02/05/2020

Diego López Fernández (Onda, 2003), promesa de la pilota valenciana i jugador del CPV Onda, es troba confinat en el seu domicili des que es va declarar l’estat d’alarma sanitària el pa-ssat 14 de març al igual que tots els esportistes. Com la gran majoria de joves espera amb moltes ganes el dia en què es puga tornar al trinquet i desenvolupar totes les seues capacitats, sobretot, en la seua modalitat preferida: l’Escala i Corda.

Al jove pilotari onder li va agafar la crisi sanitària en el seu millor moment de forma perquè estava jugant a un gran nivell i se li sol·licitava setmanalment en tots els trinquets de la Comunitat Valenciana per a fer de teloner en les partides de professionals. També a les competicions oficials estava mostrant aquest excelent moment, aplegant a la fase final Autonòmica dels XXXVIII Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana de frontó individual juvenil.

Amb el seu club estava jugant per primera vegada a la màxima categoria, l’Autonòmic de galotxa de trinquet-Trofeu El Corte Inglés, i volia disfrutar d’aquesta competició amb companys de formació de la mateixa localitat. En tecnificació també havia sigut seleccionat per jugar la lliga promeses Caixa Popular d’escala i corda, debutant amb una gran victòria en la seua primera partida amb els millors jugadors juvenils.

Pendent del futur

És possible que a finals de juny i juliol, aquestes competicions pugan tornar i Diego tractarà de fer un gran paper en les tres, on en poc de temps deurà de demostrar que als últims mesos ha estat entrenant i apretar, quant puga entrenar al trinquet, els aspectes tècnics que són fonamentals i no ha pogut entrenar-los com cal.

Diego d’Onda està marcant una època a la província de Castelló i actualment és el jugador que més medalles ha aconseguit en les competicions individuals als JECV. Si guanyara l’or a la fase final de categoria juvenil de frontó individual completaria un gran historial a les competicions de base.

I és que el passat estiu el jugador onder va aconseguir a Portugal alçar-se amb l’or europeu de la modalitat regna a nivell internacional, les Llargues, i amb dos subcampionats d’Europa: un en Joc Internacional i un altre en One Wall, amb les seleccions inferiors sub-17 i sub-19.

La pandemia del covid-19 ha obligat a suspendre el Mundial absolut de Pilota i els entrenaments on Diego anava també a participar en la dinàmica d’aquestos entrenaments a la modalitat de llargues, ja que en Portugal va demostrar unes grans condicions en la posició de banca de llargues, per seguir millorant i progresant amb vistes a futures competicions internacionals.

El seu dia a dia

Sense poder entrenar pel coronavirus, el jove jugador de pilota valenciana aprofita al màxim el temps a casa. Actualment, la seua jornada arranca amb el treball on line dels seus estudis de primer de Batxillerat.

A continuació realitza un primer entrenament matinal, en el qual alterna les sessions funcionals específiques de la seua modalitat esportiva i les funcionals genèriques amb sessions purament musculars amb la finalitat de millorar el seu nivell de força. La vesprada contínua amb estudi i treball de les diferents assignatures de l’IES Serra d’Espadà, i segueix amb una segona sessió d’entrenament amb un treball de record a nivell muscular, complementat amb sessions de velocitat, tant de desplaçament com gestual, bicicleta i cinta.