L’apartat específic d’Educació Física del Rebost Digital, habilitat per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, ha posat a l’abast un nou recull de recursos didàctics elaborat pel CEFIRE Artísticoexpressiu de Castelló per a practicar educació física a casa mitjançant les propostes de docents i professionals de l’activitat física. Els Recursos d’estar per casa específics d’Educació Física es poden trobar al següent enllaç: https://portal.edu.gva.es/cefireae/va/2020/04/15/recursos-destar-per-casa-educacio-fisica/.

L’objectiu d’aquest recull és mostrar idees i exemples que el professorat puga adaptar al seu alumnat en el context actual o bé que les famílies practiquen activitat física en el seu temps lliure a casa.

L’apartat d’#EFaCasa està dividit en set grans blocs per a diferenciar i facilitar la cerca dels recursos adaptats a les necessitats de l’alumnat o el professorat: canals de Youtube, EF inclusiva, contingut dels centres, reptes, ritme i moviment, web 3.0 i ioga i relaxació.

A més, amb la intenció de vincular les propostes d’#EFaCasa amb el currículum es comparteixen diferents reflexions entre les quals destaca la d’agrupar els continguts de Primària i Secundària en 4 blocs com són les habilitats motrius, la condició física i la salut, amb propostes adaptades i viables per a realitzar en casa com exercicis d’habilitat, circuits, reptes o rutines; els jocs i esports basats en minijocs i reptes individuals i cooperatius; l’expressió motriu i la comunicació mitjançant activitats d’expressió corporal; i activitats relacionades amb el medi natural i l’entorn que es poden treballar a casa a través de l’ús de les noves tecnologies o propostes com els reptes de recorreguts on l’alumnat col·labora per a aconseguir un total de quilòmetres d’una ruta coneguda.

Entre les propostes podem destacar els vídeos que va realitzar la comunitat educativa de diferents centres docents per a celebrar el Dia de l’Esport. Així, els recursos del CEIP Blasco Ibáñez (de Castelló) es poden trobar al següent enllaç: https://portal.edu.gva.es/cefireae/va/2020/04/17/centres-efacasa/.

El canal Juguem a casa de Joan Daudén, professor d’Educació Física del CEIP Vicent Marçà (de Castelló), presenta reptes d’habilitat, jocs relacionats amb la pilota valenciana i multitud de jocs populars. Per últim, el canal Te ha tocado (Ta’to k.o.), de Fran García i Luz Algarra, professors del CEIP La Mediterrània (d’Orpesa), té molts recursos per a treballar la condició física a les llars, també amb material indicat per al primer cicle de l’ESO. En l’àmbit de l’educació física inclusiva destaquen els vídeos del professor Pedro Sánchez, del CEE Castell Vell (de Castelló), on facilita propostes sensorials i motrius per a alumnat amb diversitat funcional com una coreografia sensorial amb un pinzell, una pilota o una botella (https://portal.edu.gva.es/cefireae/va/2020/04/17/inclusiva-efacasa/).