Per al Villarreal CF, la formació dels seus joves i prometedors jugadors va més enllà de la parcel·la purament futbolística. El club groguet té cura de cada detall i a més de donar-li vital importància al pla acadèmic també destina innumerables recursos a la celebració de tallers i xarrades que completen de forma integral l’educació dels seus futbolistes.

Recentment, la Policia Nacional s’ha desplaçat fins a les instal·lacions esportives del Villarreal CF per a impartir dues jornades formatives als jugadors juvenils del club groguet. Les xarrades van tractar temes de vital importancia en els temps que corren, com les estafes a la xarxa, el sexting, l’ús de les xarxes socials, la identitat digital, i per últim, també la tecno-adicció.

Aquestes xarrades están destinades a ajudar els joves a comprendre millor el funcionament del món virtual de les tecnologies d’informació i comunicació social, per a previndre males conductes i no acabar sent víctimes de delictes informàtics.

Amb això, es pretén que les joves promeses groguetes facen un ús segur i adequat del món cibernètic. Des del Villarreal CF, creuen que la formació dels seus joves futbolistes ha de ser integral i que siga capaç de dotar-los de ferramentes i informacions útils i aplicables en la seua vida quotidiana.

Reflexe d’aquesta filosofía, en la present temporada el Submarí va organitzar en coordinació amb LaLiga, una sèrie d’instructius tallers d’integritat per als equips alevins, infantils, cadets i juvenils del futbol base groguet.

Un altre gran exemple del compromís del club amb la formació dels seus joves és l’aposta per Endavant Igualtat, amb la qual cada equip del futbol base groguet apadrina un centre especial de la província de Castelló.