El Centre Cultural La Marina del Grau de Castelló es va omplir anit de somnis, il·lusions i esportivitat amb la XXVIII Festa Homenatge a l’Esport Base. Un acte que aquest espai va acollir per segon any consecutiu, amb la presència de 42 joves esportistes (22 xics i 20 xiques) de 28 clubs de la ciutat i 24 modalitats esportives, que van ser homenatjats pels seus èxits.

La gala va destacar pel protagonisme de l’esport femení, ja que els dos homenatges especials es van atorgar a dones esportistes: Elena Villalonga, subcampiona del món de wushu en el Campionat de Kung Fu celebrat a la Xina; i Claudia Conte, atleta del Playas de Castellón i sisena en el Campionat d’Europa a Suècia.

L’acte va tindre la presència del regidor d’Esports, Omar Braina, i altres regidors de l’Ajuntament de Castelló, a més de la vicepresidenta de la Diputació, Patricia Puerta, i les reines de la Magdalena major i infantil, Carmen Molina i Gal·la Calvo, respectivament.

En aquesta edició es va continuar amb les mencions especials per a recalcar els valors humans associats a l’esport. Amb aquesta finalitat, es va projectar el trailer de Filles de Cynisca, un documental que tracta de les dificultats a les quals han de fer front les dones dins de l’àmbit esportiu. La seua directora, Beatriz Carretero, va rebre una menció especial, així com la nadadora paralímpica Ariadna Edo, que va ser la figura esportiva estel·lar de la gala ja que representa alhora l’irrupció de l’esport femení i inclusiu.