La ciutat de Castelló ha acollit per primera vegada una trobada del programa educatiu ‘Pilota a l’Escola’. La jornada lúdic-esportiva es va celebrar al Complex Esportiu Sindical el darrer dilluns. Al voltant de 300 xiquets i xiquetes arribats dels centres educatius de la pròpia ciutat i d’altres poblacions van participar amb els seus mestres: CEIP Miralcamp d’Onda, CEIP Pare Vilallonga de Borriana, CEIP Mestre Vicente Artero de Castelló, CEIP Guitarrista Tárrega de Castelló, CEIP Maestro Carlos Selma de Castelló, CEIP Illes Columbretes de Castelló, CEIP Castalia de Castelló, i CEIP Nou Pedro Alcázar de Nules.

Durant tot el matí va imperar el joc del raspall a les nombroses pistes de jocs que es van habilitar. ‘Pilota a l’Escola’ va començar a desenvolupar-se en el curs 2005-2006, i és un projecte de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, que organitza la Federació de Pilota Valenciana, en el que participen tècnics de pilota valenciana i jugadors i jugadores destacats d’escala i corda, raspall i llargues. Dilluns van estar presents Pablo de Borriol, Álvaro de Faura, Pedro, Víctor i Fageca.

En la fase final de Pilota a l’Escola col·labora des d’enguany la Fundació Trinidad Alfonso, amb l’aportació de material per als participants de les trobades. Cada alumne va rebre la samarreta commemorativa d’enguany i un barret, i van poder ballar i fer-se fotos amb Mapi, la mascota de la pilota. A més, durant el temps en que no competien van estar ben ocupats fent tallers de tot tipus i pujant a les pistes d’inflables i jocs tradicionals.

En aquesta segona trobada, de les set programades durant el mes de maig, va estar present el regidor d’Esports de Castelló, Enric Porcar, acompanyat pel president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán; la presidenta del Club Pilotari de Castelló, Noemí Torrijos, així com Manolito, membre del CPV Castelló. Ells van ser els encarregats de lliurar al CEIP Pare Vilallonga de Borriana el premi de material de pilota com a guanyadors del Premi Creativitat.