La temporada 2018-19 suposa per a la base del CD Castellón la pista d’enlairament cap a una nova etapa daurada. La integració de les joves promeses en la Fundació Albinegra i la creació de dues estructures esportives, el CD Castellón i el CF Promesas Castalia, són les principals novetats en un curs que tindrà la seua posada de llarg el proper divendres 26 d’octubre al mateix estadi Castalia, on tots els equips del CD Castellón i el Castalia es presentaran de manera oficial.

Entre les dues estructures enguany es formen en la base albinegra 560 jugadors, amb un planter d’un centenar d’entrenadors, 30 d’ells al CD Castellón i mig centenar al Castalia.

El CD Castellón té 14 equips federats, a més de l’escoleta: 2 juvenils, 2 cadets, 2 infantils, 2 alevins, 2 benjamins, 2 prebenjamins i 2 femenins (f8 i f11), mentre que el Castalia té 18: 2 juvenils, 3 cadets, 3 infantils, 4 alevins, 4 benjamins i 2 prebenjamins.

El director esportiu del futbol base, Javier Medall, explica que a l’hora de triar el cos tècnic «s’ha tingut en compte la formació acadèmica dels entrenadors, a més de la seua vinculació al futbol». Així, considera que «és important que els tècnics tinguen un lligam amb el club albinegre, que s’hagen format al mateix CD Castellón com a jugadors i que ara tinguen una vocació d’entrenador, com és el cas d’Iván Campos, Félix Osorio, Javi Cuevas o Javier Miralles».

I és que des de la direcció s’aposta per la formació dels entrenadors i la creació d’un estil propi per als equips de la base albinegra. Per això ja es van organitzar les primeres jornades de formació de tècnics al darrer agost i s’estan realitzant reunions d’entrenadors per etapes, segons siga l’edat dels equips.

La majoria dels equips entrenen tres dies a la setmana, en sessions d’una hora i mitja que es realitzen a les instal·lacions de Gaetà Huguet i Chencho.

L’objectiu principal és posar les bases d’una pedrera estable amb un funcionament d’acord al que requereix el CD Castellón. Tot per a formar jugadors capaços de ser autònoms al camp per a resoldre les diverses situacions que es plantejen al futbol.

Més enllà de resultats concrets en la classificació, es vol aconseguir formar bons equips amb bons jugadors i tècnics capacitats en les diverses competicions, ja que equips como el juvenil A, cadet A i infantil A han de ser protagonistes en les seues lligues.

Juntament amb Iván Medall l’altre cap del futbol base albinegre és Alberto Gallén com a coordinador general, mentre que Iván Alfaro està a càrrec de l’area d’Entrenament, María Valls dels Recursos d’Aprenentatge, Jorge Giménez de l’àrea Fisioterapeuta Clínica Contador, Agustín Segura de la formació dels porters i Joan Sales de la captació.