El Club Baloncesto Burriana acaba de tancar fa unes dies, per tercera temporada consecutiva, la Lliga Escolar de Bàsquet, organitzada juntament amb el Servei Municipal d’Esports i amb la col·laboració de nou col·legis.

Aquesta activitat esportiva ha omplit un curs més els patis de les escoles i el Pavelló de la Bosca, en un bon exemple de que quan es treballa en equip, els resultats poden ser molt bons.

El projecte busca apropar el bàsquet als col·legis de la localitat, per a contribuir a la formació integral dels xiquets i xiquetes en categoria aleví, cinquè i sisè de Primària. Valors com la solidaritat, el companyerisme, la integració o el treball en equip són bàsics tant a la vida com a l’esport, i amb aquest objectiu ha treballat el CB Burriana, fundat l’any 1982 i un dels degans del bàsquet a la província de Castelló.

CEIP Pare Vilallonga, CEIP Cardenal Tarancón, CEIP Novenes de Calatrava, CEIP Josep Iturbi, CEIP Penyagolosa, CEIP Roca i Alcaide, Colegio Salesianos, Consolación i Villa Fátima han contribuit amb els seus alumnes aquests tres anys, amb més de 300 xiquets i xiquets, els quals han gaudit amb els entrenaments setmanals i els partits dels divendres a La Bosca.

Enguany els alumnes del Pare Vilallonga i el Roca i Alcaide han participat formant part de l’aleví femení i l’aleví masculí B del CB Burriana, i el guanyador de la lliga ha sigut el Salesianos femení, amb el Consolació subcampió.

La coordinadora, Carla Sáez, ha destacat la tasca dels 12 entrenadors i entrenadores que han participat aquestos tres anys, així com «l’objectiu de potenciar la funció integradora i de cohesió social de l’esport escolar».

Campus d’estiu / D’altra banda, el CB Burriana organitza, juntament amb el Servei Municipal d’Esports, del 27 al 30 de’agost el seu XXVIII Campus de Pretemporada, per a jugadors i jugadores nascuts del 2008 al 200.

Durant aquestos dies tots els participants podran realitzar entrenaments intensius per a perfeccionar la tècnica individual, així com activitats d’aventura en plena naturalesa al Centre de Natura Tarihuela, al cor de l’Alt Palància, entre la Serra Calderona i la Serra d’Espadà.

En aquestes intal·lacions disposen de sis pistes d’entrenament i minibàsquet, així com una pista homologada, on es poden realitzar competicions individuals i en equip, concurs de tir a cistella, circuits d’habilitat i moltes activitats més.

El CB Burriana inicia el seu treball de base amb l’Escola de Bàsquet Minis, on els més menuts treballen diverses disciplines multiesportives dirigides al bàsquet. I el següent pas són les Escoles Esportives amb els alumnes de cinquè i sisè de Primària.